Ovi predmeti su izvori bakterija u kućama

0
190
Foto: MasterTux/Pixabay | Ovi predmeti su izvori bakterija u kućama

Čišćenje sigurno nije jedan od onih poslova u kojima ljudi baš uživaju, ali kako je higijena važna, ove tri stvari moramo svakodnevno održavati čistima kako bi spriječili nakupljanje bakterija i mikroba.

Iako možda niste očekivali da su ove kućne stvarčice koje svakodnevno moramo čistiti, one su najveći sakupljači bakterija i prljavštine.

Evo koje tri neobične stvari moramo čistiti svaki dan:

1. Četkice i spužve za šminkanje. Ako dugo vremena koristite isti pribor za šminkanje, nakon svakog korišćenja morate ga očistite u toploj, sapunastoj vodi kako ne bi prenijeli na lice mikrobe i bakterije.

2. Ključevi. Na držačima ključeva ima više bakterija nego na dugmićima u liftu. Nikad ih ne čistitmo, a stalno ih uzimamo prljavim rukama. Stavljamo ih u prljave džepove i često nam padaju na pod. Rezultat je da donosimo nevjerovatan broj bakterija u nau kuću. Očistite ih antiseptičkim maramica kako bi spriječili zarazu.

3. Umivaonik i sudoper. Možda mislite da je nakon pranja ruku ili suđa, opran i umivaonik i sudoper, ali nije tako. Na njihovim rubovima zadržavaju se brojne bakterije.

(Novosti.rs)

PODIJELI