Ovo su osobine koje svaka samouvjerena žena mora posjedovati

0
4055

Vrijeme je da zaboravite na iscrpljujuće pokušaje da se uklopite…

One priznaju svoje mane.

Niko nije savršen, ali koliko god često da to čujemo i dalje nam ne ulazi u glavu. Žene pune samopouzdanja ne samo da prihvataju svoje nesavršenosti, one ih pozdravljaju. Znaju koje su njihove jake strane, znaju šta bi mogle da poprave, a kada treba da se sklone sa puta i daju drugima prednost. Upinjanje da budete savršeni u svemu je neefikasno, a samouvjerene žene za to nemaju vremena. One sebe vole zbog toga ko su, i zbog onoga što nisu.

One kažu ne.

Neki misle da je to loš stav, ali to ja zapravo izraz poštovanja. Samouvjerene žene se ne obavezuju i ne daju lažna obećanja. One jednostavno kažu ne. Zašto? Zato što bi radije rekle istinu i odbile da nešto urade nego da se služe bijelim lažima a kasnije se izvlače. I one nemaju vremena za sve jer ga niko nema. Nervni slom nije na spisku stvari koje ona treba da uradi, zato će se samouvjerena žena odlučiti za ono u čemu će zaista uživati, umjesto da nagomilava obaveze koje je obećala drugim ljudima. I još jedna stavka, samouvjerene žene se uvijek odazovu na poziv, makar da bi rekle da ne mogu da dođu.

One slušaju.

Samouvjerene žene vjeruju sopstvenoj procjeni, ali dovoljno su sigurne u sebe da bi saslušale mišljenje i drugih. Možda im se neće uvijek dopasti ono što čuju, ali neće napraviti haos zato što se šefu nije dopala njihova PowerPoint prezentacija. One shvataju da kritiku treba shvatiti konstruktivno, a da je slušanje tuđih odgovora dobar način da riješe svoje probleme.

One se ne predaju

Žene koje krasi samopouzdanje neće nositi, govoriti, slušati, raditi ili postati ništa u šta ne vjeruju. Svoju potrebu da se uklope ostavile su u osnovnoj školi, i sigurno neće posmatrati druge kako bi saznale šta ih čini srećnima. Dovoljno su hrabre da bi pogledale duboko u sebe.

One žele da vole.

Ma koliko da je okrutna njihova romantična prošlost, prilika za ljubav se ne odbija. Propala veza je šansa. Ove žene analiziraju šta je pošlo naopako, porade na sebi kako bi popravile potencijalne greške u svom ponašanju, nauče, i onda potraže kompatibilnijeg partnera. Samouvjerena žena neće pustiti prošlost da je koči. Ona zna da je vredna dobre veze, dovoljno hrabra da preživi ako ne uspije, i dovoljno sjajna da se izbori sa posljedicama.

One traže pomoć.

Ovo je jako važna stavka jer ako pokušavate sve da uradite potpuno sami nećete uspjeti. Samouvjerene žene se ne osjećaju poniženo ako traže savjet, jer baš kao što direktori imaju čitav tim asistenata, one imaju svoju grupu za podršku.

One se ponašaju onako kako se osjećaju.

Bez obzira na okolnosti, samouvjerene žene se trude da razumiju svoje emocije a zatim da ih prate. Nema tu mjesta ljubomori, ili prikrivenim emocijama: što na um to na drum. Ako nađete način da se izrazite bez da okrivljujete druge bićete shvaćeni, a prijatelji i partner će sigurno cijeniti vašu iskrenost.

One se ne drže osjećaja krivice.

Krivica je privremen osjećaj, pomaže nam da razumijemo svoje postupke, da ispravimo greške i izvinimo se. Ali to je to. Krivica ne treba da koči naše emocije, zato je samouverene žene saslušaju, razmisle u čemu su pogriješile i zatim se riješe tog osjećanja.

One podržavaju druge.

Samouvjerene žene se raduju zbog uspjeha svojih prijatelja. Podržavanje poslovnih i emotivnih uspjeha naših najbližih ne ugrožava naše uspjehe, naprotiv, čak ih naglašava! /ibar/

PODIJELI