OVOG PROLJEĆA  U PRNJAVORU – KRASTAVAC SVE PRIVLAČNIJI

0
2154

Resorno odjeljenje opštinske uprave u Prnjavoru organizovalo je danas predavanje za potencijalne proizvođače industrijskog krastavca.Stručnom predavanju prisustvovalo je dvadesetak poljoprivrednika.Među njima bila je i Senada Hamzić iz Konjuhovaca.

-Prošle godine  ostvarili smo veoma dobre rezultate.Ima mnogo posla,jer je to zahtjevna djelatnost,ali ima nas dovoljno,jer smo angažovani suprug i ja,kao i troje djece,a posla ima i za baku,koja je angažovana na selekciji ubranih plodova,priča Senada.

I Čedo Ljubojević iz sela Gusak takođe najavljuje proizvodnju krastavaca,jer,kako kaže,“može se nešto i zaraditi,ali i zaposliti čeljad u kući “.Ističe da je područje zapadnog dijela naše opštine,gdje se nalazi i selo Gusak, povoljno za dobar urod.

Kompletne prinose otkupljuje jedna ugledna njemačka firma,koja ima svoje predstavništvo u Kozarskoj Dubici.Njihovi stručnjaci upoznali su danas poljoprivrednike sa načinom rada i mjerama koje se poduzimaju na planu štro većih prinosa.(prnjavorlive.info)

PODIJELI