OVOG VIKENDA PREOBRAŽENJSKE SVEČANOSTI

0
557

Prazničnim večernjim bogosluženjem u Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru i prolaskom litije kroz centar grada u subotu, 18. avgusta, u Prnjavoru će početi obilježavanje krsne slave opštine – Preobraženja Gospodnjeg.

Kako je najavljeno iz Srpske pravoslavne crkve u Prnjavoru praznično večernje bogosluženje počeće u 18.00 časova, dok je formiranje litije ispred Hrama predviđeno u 19.00 časova.

Učesnici litije kretaće se Beogradskom ulicom, pored spomenika junacima grada, Ulicom Svetog Save do gradskog trga, a povratak do crkve, gdje će se obaviti obred čitanja slave opštine, predviđen je ulicama Novaka Pivaševića i Hilandarskom.

Na Preobraženje Gospodnje u nedjelju, 19. avgusta, liturgija u Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru održaće se u 9.00 časova, dok će u Spomen hramu na Vučijaku sveta liturgija biti služena u 10.00 časova.

Parastos i polaganje vijenaca na spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske planirano je u 11.00 časova, nakon čega će u 12.00 časova početi slavski ručak za zvanice i goste u restoranu “Leburić”.

U Prnjavoru ove subote počinje i vašar, manifestacija koja ima stogodišnju tradiciju i održava se svake godine od 18. do 20. avgusta.

(Srna)

PODIJELI