PANIKA U AVIONU: Pilot saopštio putnicima da će se srušiti u Jadransko more!

0
1234

Putnici su vrištali i plakali, kabinsko osoblje je prebledjelo, ispričao je jedan od svjedoka nezgode na letu.


avionU avionu francuske kompanije Europe Airpost na čarter letu iz Splita za Nant izbila je neviđena panika nakon što je pilot putnicima saopštio da je jedan od motora otkazao te da će uskoro udariti u Jadransko more.

Kako piše Dejli mejl, putnici boinga 737 tvrde da im je pilot plačljivim glasom kazao da imaju još šest minuta do pada te im je naredio da navuku zaštitne prsluke. Turist Benjamin Žirar kaže da se incident dogodio još 23. avgusta te da su svi u avionu počeli da vrište i plaču od straha. Drama je okončana prinudnim slijetanjem aviona na aerodrom u Veneciji, a u Europe Airpostu danas tvrde da situacija i nije bila toliko dramatična, prenosi Jutarnji list.

Žirar se na let ukrcao sa suprugom i dvije kćerke i tvrdi da su se neobične stvari počele događati nedugo nakon polijetanja. Pilot je najavio turbulencije, a ubrzo zatim putnici u zadnjem dijelu letjelice počeli su da govore da je jedan motor prestao da radi.

‘Tu je priču uskoro potvrdio i pilot’, kaže Žirar.

‘Rekao je da ćemo morati prisilno da sletimo u Veneciju, a usput se našalio da će to biti sjajna prilika za posjetu gradu’, dodaje Žirar. Ipak, putnici nisu bili pretjerano oduševljeni pilotovim štosevima, a stvar je dodatno krenula nizbrdo kada im je preko razglasa rekao da navuku zaštitne prsluke i da sa sebe uklone bilo kakav nakit.

‘Rekao nam je da će morati da nas obori u more i da je moguće da će doći do eksplozije. Svi su bili prestravljeni, čak i kabinsko osoblje. Jednog je stjuarda uhvatila panika, drugi je preblijedio i sve ćutke promatrali’, priča još Žirar.

‘Sljedeći put kad nam se pilot obratio, plakao je. Rekao nam je da imamo šest minuta do pada, ali da ne trebamo da paničimo. Ljudi u zadnjem dijelu aviona su vrištali’, tvrdi. Ipak, nakon nekoliko minuta straha, letjelica je ipak uspešno sletjela na aerodrom Marko Polo u Veneciji.

U Europe Airpostu priznaju da je u avionu nastala panika, ali insistiraju da sigurnost putnika nije bila ugrožena. ‘Na letu od Splita do Nanta imali smo incident s motorom. Posada je otkrila problem i odlučila da sleti u Veneciju te o tome obavijestila putnike’, navode u kompaniji.

Dodaju da je avion bezbjedno sletio u Veneciju.

PODIJELI