Par kupio ukletu kuću koja je inspirisala hit horor: Čudne stvari se događaju

0
481

Avanturistički par iz SAD-a kupio je kuću koja je inspirisala horor Prizivanje (The Conjuring, 2013.), a sad kažu da se čudne stvari događaju u njoj.

Hvaljeni horor temelji se na istinitoj priči o porodici Peron (koja je živjela u Harisvilu, Roud Ajlend u 70-im godinama prošlog vijeka) i Edu i Lorejn Vorin, slavnim istražiteljima paranormalnog.

Nakon što je njezin supruge preminuo, Lorejn je postala savjetnica na filmu, kao i na njegovim nastavcima, što je dalo određeni kredibilitet filmu.

Andrea Peron, najstarija od petero Peronovih kćeri koje su živjele u kući do 1980-ih, stoji pri svojoj tvrdnji da su zli duhovi živjeli sa porodicom u kući. U intervjuu za USA Today Lorejn Voren govorila je o svom vremenu u seoskoj kući u Harisvilu – uključujući i seansu koju su izveli.

“Stvari koje su se tamo odvijale bile su tako nevjerovatno zastrašujuće”, rekla je Lorejn. “Govoriti o tome i danas utiče na mene.”

“Mislila sam da ću se onesvijestiti”, kaže Andrea o iskustvu. “Moja majka počela je govoriti jezikom koji nije sa ovoga svijeta i glasom koji nije njen. Njezina stolica je levitirala i bačena je preko sobe”, kaže.

Što se tiče para koji je nedavno kupio “ukletu” kuću, i oni kažu da su imali čudnih iskustava.

“Otvarala su se vrata i čuli smo korake i kucanje”, Kori Hajnzen, novi vlasnik, kaže za Sun Journal. “Teško mi je bilo biti tamo. Nemam osjećaj nečega zlog, ali možete reći da se puno stvari događa u kući.”

“Čitavo putovanje bilo je zastrašujuće – iz brojnih razloga koji nisu paranormalni – i uzbudljivo istovremeno”, kaže Dženifer Hajnzen. “Sviđa mi se to da imamo priliku podijeliti dom sa drugima.”

Par kaže da planira otvoriti svoju novu kuću za turiste i istražitelje, kasnije ove godine nakon velikog renoviranja.

(Index.hr)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here