Pavlović: Uvesti džudo u nastavni proces

0
556

Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović smatra da je neophodno da džudo bude uvršten u nastavni proces kao jedan od redovnih školskih predmeta, što bi bilo korisno i učenicima, ali i široj zajednici.

“Naša zamisao je da se u narednim godinama džudo postepeno uvodi u škole Republike Srpske i BiH i da bude redovan školski predmet”, rekao je novinarima Pavlović i podsjetio da su neka istraživanja pokazala da je džudo najbolji sport za treniranje od četvrte do 21. godine.

On je pojasnio da bi uvođenjem ovog predmeta u nastavni proces koristi bile višestruke, kako za klubove i učenike, tako i za porodicu i širu društvenu zajednicu.

“Za klubove bi to značilo da veliki broj djece trenira ovaj sport, što bi stvorilo veliku bazu iz koje bi izrastali šampioni, dok bi djeca, što bi bilo dobro i za roditelje, imala mogućnost da se besplatno bave ovim sportom”, naveo je Pavlović.

Prema njegovim riječima, osim u Zvorniku, projekat “Džudo u škole” realizuje se u Trebinju, Istočnom Sarajevu, Bijeljini, Banjaluci i Prijedoru.

On je naveo da je Džudo klub “Srpski soko” u zvorničkoj Osnovnoj školi “Sveti Sava” započeo ovaj projekat u petak, 1. februara.

(Srna)

PODIJELI