Penzioneri od mandatara nisu tražili novo povećanje

0
478

Mandatar Radovan Višković danas je u Banjaluci nastavio konsultacije o formiranju nove vlade Republike Srpske, sastankom sa predstavnicima Udruženja penzionera Republike Srpske.

Delegaciju Udruženja penzionera predvodi predsjednik ove organizacije Rade Rakulj. Nakon sastanka iz Udruženja penzionera kažu da su zadovoljni razgovorima i da nisu tražili novo povećanje penzija posto su zadovoljni dogovorom koji je postignut sa prethodnom Vladom i procentom od 43,5 odsto.

Rade Rakulj kaže da su se usaglasili da taj procenat neće pasti, a da će rast penzija pratiti rast plata.

Konsultacije su nastavljene sastankom sa predstavnicima Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/.

Delegaciju BORS-a predvodio je predsjednik ove organizacije Milomir Savčić.

Predstavnici BORS-a zadovoljni su sastankom s mandatarom. Kažu da će uvijek podržati sve odluke Vlade koje su u interesu RS. Tražice da se u program rada Narodne skupštine RS uvrsti Zakon o udruženjima i fondacijama kako bi se riješio status udruženja s fokusom na boračkoj populaciji.

Mandatar je počeo sastanak sa predstavnicima Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske. Delegaciju predvodi predsjednik ove organizacije Nedeljko Mitrović.

Višković će na odvojenim sastancima razgovarati kasnije i sa predstavnicima Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske i Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida Republike Srpske.

Višković bi trebalo da razgovara i sa predstavnicima Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske, Saveza logoraša Republike Srpske, Saveza udruženja civilnih žrtava rata Republike Srpske, Udruženja amputiraca “UDAS” i Udruženja “Veterani Republike Srpske”.

Ovi sastanci održavaju se u Administrativnom centru Vlade Srpske, nakon čega su planirana saopštenja.

(Srna)

PODIJELI