Pernar: Pozivam Dodika na lojalnost Bosni i Hercegovini

0
1225

Buntovnici, aktivisti i zvijezde društvenih mreža, poslanik u Hrvatskom saboru Ivan Pernar i reditelj Boris Malagurski, bili su gosti Pressinga na N1.

Pernar je u emisiji pozvao Milorada Dodika i pružio mu ruku.

“Pozivam ga na lojalnost BiH i da zajedno sa Bošnajcima i Hrvatima promijeni ulogu Centralne banke, da prestane sa prodajom državne imovine”, tvrdi Pernar.

“Pitajte Milorada Dodika da li je spreman odbaciti separatizam ako su druga dva naroda spremna odbaciti NATO, Ameriku i EU. Događa se da se Srbe gura u NATO. Mora se postići kompromis sa dvije strane. Ne može se evropski put nametati jednom narodu”, dodao je član hrvatskog Sabora.

Pernar: Hrvati, Srbi i Bošnjaci kad izađu iz BiH su Bosanci

pernar

Ivan Pernar, zastupnik u Saboru Hrvatske, gostujući u emisiji Pressing na N1, govorio je o odnosima među narodima u BiH.

“Pitaju me šta misliš o izrazu Bosanci ili Bošnjaci. Kada izađete iz države, bosanski Hrvat je Bosanac i to vrijedi za sve. Ta podjela vrijedi samo dok ste u Bosni i Hercegovini”, kazao je Pernar.

Pernar je govorio i o odnosima na Bliskom istoku, odnosno Izraelu i Palestini. Kazao je da Izrael krši svako moguće međunarodno pravo.

“Sedam hiljada Palestinaca se nalazi u zatvorima, otima im se zemlja, ruše se kuće na palestinskoj zemlji. Palestinci ne mogu dobiti dozvolu za gradnju kuća. Putin šta god napravi je babaroga, iako su u Izraelu još gori”, kazao je Pernar.

N1

PODIJELI