Uskoro počinje liga u kojoj će igrati Zvezda, Partizan, Dinamo i Hajduk!

0
971

Takmičenje će početi naredne godine, za početak će učešće uzeti mlađe kategorije najboljih klubova iz Srbije, Hrvatske, BIH, Slovenije, Crne Gore i Makedonije. Na sastanku u Zagrebu šest saveza bivše Jugoslavije plus savez Mađarske dogovorilo je saradnju i organizaciju lige.

– Hrvatski fudbalski savez ugostio je ugledne predstavnike FS BiH, Crne Gore, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije na konstruktivnom sastanku tokom kojeg se razgovaralo o pokretanju zajedničke lige koja bi za cilj imala razvojni uticaj i prikupljanje međunarodnog iskustva za fudbalere i fudbalerke mlađih uzrasnih kategorija – navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS).

U saopštenju se dodaje da je postignut načelni dogovor oko nekoliko ključnih parametara ovakvog takmičenja, a dalji koraci razmatraće se na narednom sastanku, početkom 2017. godine. Ova liga će biti probna za takmičenje seniorskih ekipa.

Sastanak sedam nogometnih saveza iz jugoistočne Europe o zajedničkoj nogometnoj ligi za mlađe uzrasne kategorije: https://goo.gl/k4jKIy 

 nezavisne
PODIJELI