Pet medalja za AK ”San” na Seniorskom i mlađe pionirskom prvenstvu Republike Srpske

0
93

Novi uspeh atletičara Atletskog kluba “San” i atletske sekcije iz Dervente na Seniorskom i mlađe pionirskom prvenstvu Republike Srpske održanom u Sokolcu.

Ovaj put osvojeno je pet medalja. Jedna zlatna, dve srebreme i dve bronzane. Titulu seniorskog Prvaka Republike Srpske na 400 m prepone osvojila je Belma Ćuran i time pokazala da je ubedljivo najbolja preonašica Republike Srpske pošto je Tituli juniorske prvakinje dodala i titulu seniorske prvakinje Republike Srpske.

Odličan nastup je imala Kristina Stojković u trci na 200 i 400 m osvajanjem dve titule Vice prvaka Republike za seniore. Kristina je trku na 200 m istrčala sa novim ličnim rekordom od 25 sekundi i 84 stotine, što je samo šest stotinki slabije od prvoplasirane Almine Rašić iz Teslića.

Trku na 400 m Kristina je ponovo trčala ispod 59 sekundi, čime je pokazala ja je trenutno najbolja mlada četristometrašica u Bosni i Hercegovini. Ovaj put je bilo 58 sekundi i 97 stotinki, što je samo 40 stotinki slabije od prvoplasirane Jelene Gajić.

Uspeh su upotpunili Kristijan Marić osvajanjem bronzane medalje u trci seniora na 3000 m stip sa novim ličnim rekordom i članica atletske sekcije iz Dervente, Marina Budišić osvajanjem bronzane medalje u trci mlađih pionirki na 600 m čime je još jednom potvrdila konstantan uspeh mladih atletičara atletske sekcije iz Dervente.

Uspeh bi bio i veći da je nekoliko mladih atletičara iz atletske sekcije iz Dervente moglo nastupiti zbog bolesti i sitnih povreda.

Ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo našem generalnom sponzoru Darjanu Đuriću i njegovoj firmi Prokop inženjering D.O.O. koji su nam omogućili odlazak na ovo takmičenje.

ATLETSKI KLUB “SAN” PRNJAVOR

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here