Petrović: Pobjeda braće u Crnoj Gori je i naša pobjeda

0
218

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Trebinju Luka Petrović rekao je da je Hercegovina posebno ponosna zbog pobjede pravoslavne braće u Crnoj Gori, koje je od prvog dana podržavala u časnoj i dostojanstvenoj borbi za odbranu srpskih svetinja, te naveo da je licemjerno ponašanje pojedinih političara koji su mjesecima ćutke posmatrali borbu naroda u Crnoj Gori, a danas se diče pobjedama koje nisu njihove.

Petrović je rekao Srni da pojedini političari prisvajaju zasluge prvenstveno Srpske pravoslavne crkve i dojučerašnjeg opozicionog bloka u susjednoj Crnoj Gori.

– Njihovo samoljublje ide do tih granica da šaljući slike iz Crne Gore pokazuju da ne slave pobjedu naroda, već glorifikuju sami sebe – kaže Petrović.

On je istakao da je narod Trebinja i cijele Hercegovine, predvođen Njegovim preosveštenstvom vladikom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Dimitrijem već u decembru poslao jasnu poruku bezrezervne podrške sunarodnicima u Crnoj Gori.

Petrović je naglasio da je u takvim momentima bilo veoma važno imati nedvosmislen stav i da se iskrena i bezinteresna podrška uvijek prepozna.

– To nisu bili stranački skupovi, već narodna okupljanja, litije i molebani koji su pokazali da je ovaj narod nedjeljiv sa narodom u Crnoj Gori i da je ovo pobjeda svih nas – rekao je Petrović i naglasio da nijedan Hercegovac nije ukaljao svoj obraz dajući glas crnogorskom režimu.

On je naveo da je zajedno sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i sugrađanima prvi pružio javnu podršku u najdelikatnijim trenucima za narod u Crnoj Gori, čime je već krajem decembra poslao jasnu poruku da ne podržava vlast u Crnoj Gori.

– Prve poruke podrške upućene su već 29. decembra sa Trga slobode, nakon čega je organizovana Svetovasilijevska litija u kojoj je na hiljade vjernika koračalo od Mrkonjića do Trebinja, a 23. avgusta je održana auto-litija od Trebinja do Klobuka – podsjetio je Petrović, koji je i izvršni direktor Saveza opština i grada istočne Hercegovine.

/Srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here