VELIKA SRAMOTA Nestala spomen ploča Bati Živojinoviću ispred kuće u kojoj je odrastao

0
253

Nepoznate osobe skinule su spomen-ploču sa zgrade u Mileševskoj ulici na Vračaru u Beogradu u kojoj je odrasla filmska legenda Velimir Bata Živojinović.

Spomen ploču je tu postavio prije tri godine, u čast velikog glumca, Batin višedecenijski prijatelj Radoslav Lale Vujadinović koji kaže da je tužan i razočaran zbog ovog događaja.

– Stanujem u neposrednoj blizini i stalno prolazim tuda. Odmah sam primjetio da je spomen-ploča nestala. Ne znam kome je ona smetala? Ako ne poštujemo svoje velikane, kako onda očekujemo da nas neko poštuje – kaže Vujadinović za Novosti koji je i autor knjige “Valter prije Valtera”.

On objašnjava da su Batini roditelji kupili stan u toj zgradi još 1948. i priseća se da su se kao klinci igrali ispred nje, piše Blic.

– Spomen-ploča koju je izradio Dragan Stojanović već je jednom nestala, samo desetak dana pošto je postavljena, ali smo ubrzo napravili drugu – otkriva Vujadinović, i dodaje da će uskoro, i treći put postaviti ploču u Batinu čast.

Pored mjesta gdje je bila spomen-ploča ostali su tragovi silikona kojim je tabla bila pričvršćena za zid, tik pored ulaznih vrata. Stanari ove zgrade rekli su nam da ne znaju šta se desilo sa tablom.

/Srpskainfo/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here