Petrović podnio prijavu protiv uprave RiTE “Ugljevik” zbog nesavjesnog poslovanja

0
297

Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović podnio je prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini protiv uprave Rudnika i termoelektrane “Ugljevik” zbog nesavjesnog poslovanja, saznaje TrebinjeLive.info iz dobro obaviještenih izvora.

Petrović je prijavu podnio protiv vršioca dužnosti direktora Čedomira Stojanovića, izvršnog direktora za poslove proizvodnje i razvoj Milutina Tasovca i direktora Termoelektrane Žarka Novakovića.

Prijavu je podnio i protiv bivšeg direktora Termoelektrane Dragana Miljanovića.

On je u prijavi naveo da upravu ovog giganta sumnjiči da su svojim propustima doveli u pitanje rad funkcionisanje ovog preduzeća.

Kako saznaje portal TrebinjeLive.info, Petrović je ovim poslao jasnu poruku svim rukovodiocima u elektroenergetskom sektoru da će svaki svjestan i namjeran rad protiv preduzeća biti predat nadležnim oganima gonjenja na dalje postupanje.

“Svi koji misle da će nastaviti po starom i javna preduzeća ‘krmčiti’ zarad ličnih interesa, završiće na sudu. To su sada prošla vremena. U svakom preduzeću će se sve ispitati i najmanja sumnja u nesavjesno poslovanje, biće predata nadležnom tužilaštvu”, poručuje izvor portala iz elektroenergetskog sektora.

Ovakvih i sličnih akcija biće i u drugim proizvodnim i distributivnim preduzećima, saznaje TrebinjeLive.info.

(RTRS)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here