PITKA VODA U PRNJAVORU – GATARIĆ: Ovo je decenijski poduhvat

0
2300

U dječijem vrtiću „Naša radost“ danas je svečano obilježeno puštanje vode u grad. Načelnik opštine Prnjavor dr Siniša Gatarić popio je čašu pitke vode zajedno sa polaznicima ovog vrtića.

„Danas smo obilježili puštanje pitke vode u jedan dio grada Prnjavora, a što je najbitnije pitka voda je došla u većinu institucija, kao što je vrtić, Dom zdravlja, dvije srednje škole, a do desetog septembra će doći i u OŠ „Nikola Tesla““, rekao je načelnik Gatarić, podsjetivši da je ovo prošle godine obećao kada su puštene u rad česme „Povelič“.
„Koristim priliku da se zahvalim prije svega svim koalicionim partnerima, koji su činili skupštinsku većinu i koji su učestvovali u ovom decenijskom poduhvatu“, rekao je Gatarić. Dragomir Đurđević direktor KP „Vodovod“ Prnjavor je rekao, da je njihova obaveza bila da obezbijede kvalitetnije vodosnabdijevanje u gradu, kao i da je ovaj posao dio strategije koju ovo preduzeće provodi zajedno sa Opštinom Prnjavor.

slika-nacelnik-voda-800x450

“U planu su aktivnosti da se u nekom narednom periodu izvede jedno kvalitetno vodosnabdijevanje na području cijele naše opštine, što je realno i moguće i što smo i pokazali današnjim činom“, rekao je Đurđević. Pitku vodu u gradu Prnjavoru prvo su dobili građani u višoj zoni grada, dok će ostali niži dio grada vodu dobiti u narednom periodu prema utvrđenom planu, a u zavisnosti od regulacije pritiska. U višoj zoni grada osim nekoliko ulica i naselja nalazi se i veći dio institucija.

opstinaprnjavor.net

PODIJELI