U Srpsku stiže 500 djece sa Kosova i Metohije i PRNJAVOR među domaćinima

0
1129

U Republiku Srpsku sutra dolazi više od 500 najboljih osnovaca sa Kosova i Metohije, a u Dvorovima kod Bijeljine trebalo bi da ih dočeka ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, najavljeno je iz Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije.

Predviđeno je da goste sa Kosova dočeka ministar Malešević u 12.00 časova u Banji Dvorovi.

Dobrodošlicu bi trebalo da im požele i delegacije 10 gradova i opština, koji će ih ugostiti.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov najavio je da će zaslužnim institucijama i pojedinicima biti uručene zahvalnice Odbora.

Prema projektu “Spojimo srpsku djecu Kosmeta i Republike Srpske”, đaci i nastavnici sa Kosova i Metohije boraviće sedam dana u Srpskoj u domovima 500 porodica iz Banjaluke, Prijedora, Laktaša, Gradiške, Prnjavora, Modriče, Šamca, Broda, Bijeljine i Gacka.

Predviđeno je da Banjalučani goste dočekaju ispred Osnovne škole “Sveti Sava” u 18.00 časova u naselju Lauš.

Iz Odbora navode da bi predsjednik Republike Milorad Dodik i predsjednik Vlade Željka Cvijanović trebalo da u srijedu, 24. avgusta upriliče prijem za djecu, nastavnike i sveštenike sa Kosova i Metohije u zgradi Vlade Srpske.

U saopštenju se dodaje da bi predsjedniku i premijeru Srpske tom prilikom trebalo da budu uručene zahvalnice za nesebičnu pomoć opstanku srpske djece i Srba na Kosovu i Metohiji.

Projekat “Spojimo srpsku djecu Kosmeta i Republike Srpske” podržali su Uprava za dijasporu i saradnju sa Srbima u regionu i Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, Generalni konzulat Srbije u Banjaluci, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, “Šume Srpske”, opštine i gradovi, osnovne škole i porodice iz Srpske.

srna

PODIJELI