PIVO KAO LEK! Pažljivo odabrani sastojci za uživanje u omiljenon napitku!

0
281

 

Pivo je drevni napitak koji se spravljao pre više od 6.000 godina. Kroz istoriju pivo je bilo smatrano najvažnijom životnom namirnicom, korišćeno je kao lek, kao novac, pripisivali mu mitsku ulogu… ali i tada, kao i danas bilo je sastavni deo života

I pored duge tradicije, pivo je jedno od najkomplikovanijih i najtežih proizvoda za spravljanje. U osnovi, sva piva imaju isti sastav, ali kombinacija sastojaka, vreme dodavanja određenih sastojaka, temeperatura i još mnogo toga određuje kakvog ukusa, boje i konzistencije će biti krajnji proizvod.

Pivo najrasprostarnjenije alkoholno piće u celom svetu koje se u osnovi pravi od vode, pisvkog slada, pivskog kvasca i hmelja. U Srbiji, pivo je postalo popularno u vreme despota Stefana Lazarevića, kada se spravljalo na dvoru, u manastirima i u kućnim uslovima. Danas se u Srbiji proizvodi vrhunsko pivo zahvajujući najvišim standardima kvaliteta i domaćim sirovinama. Ne samo potrošači u Srbiji, već i potrošači u EU uživaju u srpskom pivu koje je drugo na listi uvoznih piva u EU.

Udruženje pivara Srbije predstvalja pivo kroz informacije kojima želi da doprinese znanju i uživanju u omiljenom napitku koji ima tri veka dugu tradiciju proizvodnje u Srbiji. Pivo je voljeno niskoalkoholno piće koje nas vezuje za najlepše trenutke u životu, i najbolje je kada se konzumira odgovorno i umereno.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here