Planinarsko društvo “Korak više” proslavlja tri godine postojanja i rada

0
435

Planinarsko društvo „Korak više“ sinoć je proslavilo tri godine postojanja i rada. Upriličen je prijem za članove, ali i sponzore koji pomažu rad društva, te su uručene zahvalnice.

Sve je počelo prije tri godine kada se grupa istomišljenika i zaljubljenika u prirodu uputila na svoj prvi pohod. Tada je Prnjavor postao bogatiji za planinarsko društvo. Tri godine postojanja društva „Korak više“ proslavljeno je kako i dolikuje. Sumirali su se broji rezultati, a članovi ovog društva u protekloj godini osvojili su neke od najviših vrhova Afričkih i Evropskih planina. Kažu da se trude da u toku godine imaju što više raznih manifestacija.

Prije tri godine društvo je brojilo svega 10-ak članova, sad je dostiglo broj od 200 aktivnih članova društva. Prijem za drage prijatelje organizuju kako bi se zahvalili svima onima koji su doprinjeli radu društva.

Pohod na Visoki Atlas, najviši vrh Zapadne Afrike u Maroku bio je glavni ovogodišnji zadatak planinara „Koraka više“. Ekspedicija je trajala osam dana, a planinari kažu da je to iskustvo nezaboravno. Pored ove ekspedicije, planinarili su i u Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, kao i Srbiji.

Opština Prnjavor dodijelila je objekat područne osnovne škole u Popovićima na korištenje planinarskom društvu „Korak više“, koja je zbog malog broja učenika prije četiri godine zatvorena. Svojim vrijednim i marljivim radom članovi ovog društva riješili su da objekat renoviraju, a pred njima je još mnogo posla. Sledeći pohod na planinu Ljubić kojem se odazove veliki broj planinara iz svih krajeva BiH, zakazan je za 5. april 2020. godine.

TVK3

PODIJELI