PO 15.000 KM ZA NABAVKU MAŠINA U PET PRIVREDNIH SUBJEKATA

0
358

Za pet privrednih subjekata sa područja opštine Prnjavor lokalna vlast i švajcarska Vlada su obezbijedili 75.000 KM. U pitanju je MEG “Projekat dodjele podsticaja za zapošljavanje povećanjem proizvodnih kapaciteta”, u realizaciji UNDP-ja, a svaka od strana će izdvojiti po 37.500 KM .

Načelnik opštine Darko Tomaš nakon jučerašnjeg potpisivanja ugovora sa korisnicima subvencija rekao je da će svakom od privrednika biti isplaćeno po 15.000 KM za nabavku mašina neophodnih za odvijanje procesa proizvodnje.

“Uslov za dobijanje sredstava je bio da privrednici sami ulože još najmanje toliko sredstava u nabavku neke od neophodnih mašina” , pojasnio je Tomaš u izjavi Srni.

On je dodao da se radi o uspješnim firmama i privrednicima koji godinama unazad doprinose razvoju lokalne zajednice.

„ Uvjeren sam da će se i sa ovim malim podsticajnim impulsom opštine i švajcarske Vlade nastaviti njihov , ali i ukupan privredni razvoj opštine“ , rekao je Tomaš.

Predstavnik preduzeća „Miks trejd“ Dario Pratljačić je rekao da će se zahvaljujući ovoj subvenciji proširiti djelatnost firme na proizvodnju drvnih sortimenata, ali i zaposliti četiri radnika.

Pratljačić kaže da nakon otežanog poslovanja zbog pojave virusa korona u proteklih 3 – 4 mjeseca sada polako izlaze iz krize i nastavljaju sa proizvodnim aktivnostima.

SRNA /T.S/

PODIJELI