K-Pop senzacija Blackpink „pokorila“ TikTok

0
458

Šta se dobije kada se spoje TikTok – trenutno najbrže rastuća društvena mreža na svijetu i Blackpink – korejska muzička pop-grupa, koja je prije sedmicu potpuno „srušila“ YouTube, oborivši rekord za najviše pregleda u 24 sata, sačak 82,4 miliona pregleda na svom najnovijem muzičkom videu?

Odgovor je kampanja #danceAwesome, kao i nagrade, obaranje rekorda i milioni pozitivnih reakcija širom svijeta. Naime, nakon nedavno predstavljene saradnje sa planetarno popularnim K-Pop bendom BTS, u vidu specijalne edicije uređaja Galaxy S20+ i Galaxy Buds+, Samsung jeudružio snage sa još jednom korejskom senzacijom, pokrenuvši masivan trend na TikTok platformi. Blackpink je četveročlana muzička grupa koja je za samo četiri godine postojanja uspjela da dostigne preko 40 miliona pratilaca na YouTube-u. Također, ovo je prvi ženski bend koji ne pjeva ne engleskom jeziku, a koji je dospio na čuvenu top listu magazina Bilbord.

Djevojke iz grupe Blackpink osmislile su simpatičnu koreografiju na „zaraznu“ melodiju u kojoj se ritmično ponavljaju riječi „sjajan ekran, sjajna kamera, dugotrajna baterija“, ističući funkcije koje su korisnicima kod telefona najvažnije, a koje odlikuju i novu Galaxy A seriju.

Kao što se moglo i očekivati, odziv mladih ljudi i Blackpink fanova širom svijeta bio je fantastičan – 4,7 miliona njih se priključilo #danceAwesome izazovu i snimilo svoju verziju koreografije u čast modela iz Galaxy A serije, a ostvareno je i više od 20,2 milijarde pregleda na TikTok-u. Konačna potvrda stigla je i od Asocijacije za dizajn i umjetnost, koja je kampanju nagradila za izuzetnu kreativnost i inovativnost.

U nastavku pogledajte neke od najuspješnijih #danceAwesome TikTok-ova: https://www.youtube.com/watch?v=vhG3tZ1u-mU.

 

PODIJELI