Počela izgradnja novog mosta u Gornjim Vijačanima

0
885

Mještani u Gornjim Vijačanima dočekali su da počnu radovi na popravci mosta. Još od nove godine bili su, kažu, bez osnovne putne komunikacije.

“Ovaj most ovdje, ovo je jedini most u Gornjim Vijačanima, opština Prnjavor i predstavlja nam sve, zato što nemamo nikakvu putnu komunikaciju sa onim tamo krajem. I tako da, čekalo se pet do dvanaest da se uradi ovaj most”, kaže Darko Đajić.

Po novoj konstrukciji mosta, prohodao je i načelnik opštine. Svjestan je, priznaje, njegove važnosti, ali tvrdi da se u radove nije moglo ranije.

“Tu je problem bio donekle vezan za izvođača, to jest obzirom da je kamion MG Minda to i srušio, opština je non-stop insistirala da se radi na tome, međutim, jednostavno, dešavalo se da se neki slučajevi vezani za to preduzeće koje je privatno, u svakom smislu postavljaju kao prioriteti”, izjavio je Siniša Gatarić, načelnik opštine Prnjavor.

“Mogu vam reći da je došlo do zastoja u izgradnji ovog mosta radi nedobijanja konstrukcije. Jedino mogu da se zahvalim ovim mještanima ovdje na strpljenju”, kazao je Boško Culjčić, preduzeće MG Mind.

Nakon urušavanja mosta, mještani su ostali bez pristojnog prelaza na drugu obalu. Odlazak u školu ili doktoru za njih je, kažu, najveća muka. U međuvremenu se služe manjim, drvenim mostom od kog, tvrde, nemaju mnogo koristi. Automobilom preko njega ne mogu, a čim padne jača kiša, voda ga odnese.

atvbl

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here