Počela proizvodnja zaštitnih maski u Srpskoj

0
388

Pojedina preduzeća u Republici Srpskoj već su se preorijentisala i počela proizvodnju zaštitnih maski za potrebe svojih zaposlenih, ali i drugih privrednih društava.

“Maske, uglavnom, izrađuju od pamuka i one služe za višekratnu upotrebu”, saopšteno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Iz ove organizacije ističu da je proizvodnja maski radi preveniranja širenja virusa korona počela zbog njihovog nedostatka na domaćem tržištu, te da su u tom smislu anketirali ovdašnja privredna društva tekstilne industrije s ciljem iznalaženja rješenja ovog problema.

“Posebno ističemo da postoje preduzeća iz ove oblasti koja su spremna da se potpuno preusmjere ili da dio svojih kapaciteta preorijentišu na proizvodnju maski, za šta im je neophodno obezbijediti repromaterijal”, naveli su iz Privredne komore.

Poručuju da je do sada 12 preduzeća izrazilo spremnost da doprinesu prevazilaženju ovog problema.

“Sigurni smo da su i drugi, pa i samostalni preduzetnici, spremni da svoju proizvodnju dijelom ili u potpunosti preorijentišu kako bi dodatnom proizvodnjom maski nadomjestili nedostatak ovih proizvoda na domaćem tržištu”, kažu u Komori.

/Srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here