POČELE AKTIVNOSTI NA OSNIVANJU OMLADINSKOG CENTRA

0
318

U Prnjavoru su u okviru nastavka projekta “Mladi kao snaga promjene u svojim zajednicama” IN fondacije počele aktivnosti na osnivanju omladinskog centra.

Predstavnik Fondacije LJiljana Radić rekla je Srni da predstoje izrada Statuta, strateškog plana i opremanje omladinskog centra.

“U Omladinskom centru mladi će moći da provode svoje slobodno vrijeme, uče, kreativno se izražavaju i aktivno budu uključeni u život svoje zajednice. Imamo punu podršku opštine, dobićemo i prostorije za rad. Nadam se da će ovo biti lijepo iskustvo i druženje za sve mlade u Prnjavoru”, rekla je ona i dodala da su im ciljna grupa mladi od 15 do 24 godine.

Projektom je predviđeno osnivanje omladinskog centra i u Čelincu, dok će mladi iz Gradiške, Prijedora i Kotor Varoša imati priliku da prođu ciklus radionica na različite teme, usvoje nova znanja i vještine i kroz obuku se pripreme za samostalno pisanje projekata.

Prezentacije za mlade biće održane večeras u 19.00 časova u Omladinskom centru u Kotor Varošu, 22. i 25. jula u Prijedoru, i 24. jula u Gradišci.

Predviđeno je da projekat traje do kraja marta 2021. godine.

/Srna/

PODIJELI