Počelo kontrolno brojanje glasačkih listića iz Prnjavora

0
262
Sarajevo, BiH - 13. oktobar 2022: U Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani ”Juan Antonio Samaranch - Zetra” danas je počelo novo brojanje glasova za funkciju predsjednika i potpredsjednike bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS). Predsjednik Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) Suad Arnautović odbacio je optužbe o nezakonitoj odluci o novom brojanju glasova za funkciju predsjednika i potpredsjednike entiteta RS-a. ( Samır Jordamovıc - Anadolu Agency )

U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu završeno je kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića iz Brčkog za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske i počelo brojanje glasova iz Prnjavora.

“Nema nekih većih odstupanja i sve ide ustaljenom dinamikom”, rečeno je Srni u Glavnom centru.

Izvori iz Glavnog centra za brojanje glasova u Sarajevu rekli su da su juče prebrojani glasovi iz Mrkonjić Grada, Šipova, Kotor Varoša i Čajniča.

Centralna izborna komisija BiH (CIK) utvrdila je u subotu, 22. oktobra, rezultate opštih izbora u BiH za sve nivoe, osim za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Iz CIK-a BiH su naveli da će rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske biti utvrđeni kada se steknu uslovi, te da Glavni centar za brojanje nije okončao aktivnosti po naredbi CIK-a BiH od 10. oktobra.

CIK je 10. oktobra po službenoj dužnosti naredio otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića na svim redovnim biračkim mjestima u Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Protiv ove naredbe glasao je član CIK-a Vlado Rogić, uz obrazloženje da naredba nije zasnovana na Izbornom zakonu BiH i da je preuranjena, jer još nisu utvrđeni rezultati izbora.

SRNA

PODIJELI