POČINJE VAKCINACIJA “ASTRA ZENEKOM” U PRNJAVORU

0
240

Vakcinacija 40 lica starijih od 65 godina sa područja opštine Prnjavor prvom dozom vakcine “astra zeneka” počinje danas, potvrđeno je iz Doma zdravlja.

Iz Epidemiološke službe su poručili da je vakcina sigurna i visokoefikasna u zaustavljanju simptomatske bolesti i u potpunosti sprečava da ljudi ozbiljno obole od virusa korona, kao i da je posebno efikasna kod starijih osoba, kod kojih je bilo najmanje nuspojava u procesu imunizacije.

“Ona je iz grupe vektorskih vakcina kao što je i ruska `sputnjik ve` koje koriste adenoviruse bezopasne za ljude da prenesu informaciju potrebnu da se pokrene imunološka reakcija organizma i tako stvori zaštita od kovida”, navodi se u saopštenju.

U Domu zdravlja Prnjavor u toku je revakcinacija drugom dozom vakcine “sputnjik ve” za lica starija od 65 godina kao i korisnika Domova za njegu starih osoba i zaposlenih u ovim ustanovama.

Do sada je 125 osoba prošlo kroz proces revakcinacije, a do petka, 16. aprila, u planu je da drugu dozu “sputnjik ve” vakcine primi još 130 osoba.

/SRNA/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here