Podmladite lice pravilnom njegom

0
800
LIM Lifestyle and Fitness When: 03 Oct 2016 Credit: Lickerish/Cover Images

Šta vidite kada pogledate u ogledalo? Mladoliko lice koje ste nekad poznavali sada je “napadnuto” boricama, borama i opuštenom kožom? Poznata šminkerka i kreatorka kozmetičke linije Bobi Braun ima nekoliko savjeta uz pomoć kojih možete zaustaviti vrijeme i svom licu podariti mlađi izgled, te naučiti kako da dekorativnu kozmetiku upotrijebite u svoju korist.

Znate li koji je vaš tip kože?

Korištenje pogrešnih preparativnih kozmetičkih proizvoda može negativno da se odrazi na ljepotu vašeg lica. Na primjer, ako imate suhu kožu i ne koristite hidratantnu kremu, biće uočljiva područja koja će “popiti” svu vlagu iz podloge ili tečnog pudera. Tako vaša podloga neće biti ujednačena, vidjeće se crvenilo lica ili pak pegice i diskoloracije koje nastaju s godinama. Ako imate masnu kožu lica, koristite gel za čišćenje lica i hidratantnu kremu bez ulja u formuli. S druge strane, ako imate suhu kožu, koristite kremasto sredstvo za čišćenje i “jaču” hidratantnu kremu.
Koristite prave proizvode “ispod” šminke i ona će duže trajati.

Zaobiđite crveni ruž

Bobi Braun je provela više od 30 godina u make-up industriji i zna šta je ženama potrebno da bi izgledale bolje i mlađe. Ona ohrabruje žene koje više nisu u 30-ima da zaborave na crveni ruž, i preporučuje svježe nijanse smeđe boje.

“Obrišite” podočnjake i pomladite se

Bobi savjetuje svakodnevno korištenje korektora, koji može transformisati izgled u tren oka. Posvjetljujući kožu oko očiju, korektor ostavlja svjež i odmoran izgled i uspješno sakriva tamne podočnjake. Ako ni korektor nije dovoljan za prekrivanje izdajica vašeg umora, na njega nanesite tanki sloj bež sjene koje ne bi trebalo da bude previše sjajne.

Pametno se hranite

Ono što unesete u tijelo putem hrane odraziće se u izgledu vaše kože. S obzirom na to da konzumacija svježeg voća i povrća bogatog vitaminom C smanjuje pojavu bora, ove namirnice bi trebalo da se nađu na vašem jelovniku svakog dana, zajedno s barem šest čaša vode.

Noćna krema je obavezna

Nakon završene 30. godine, trebalo bi da njegujete kožu svog lica i noćnom kremom. Istraživanja su pokazala da se sposobnost kože za apsorpcijom aktivnih sastojaka kreme pojačava noću. Dok spavamo, koža pojačano gubi vlagu i upravo je važno u to vrijeme nadoknaditi izgubljenu hidrataciju. Aktivni sastojci krema se upijaju, njeguju kožu lica, i popravljaju oštećenja prouzrokovana slobodnim radikalima, šminkom, nečistim vazduhom ili sunčevim zracima.

(LJ&Z)

PODIJELI