PODRŠKA DARKU TOMAŠU ZA NAČELNIKA OPŠTINE

0
1103

Predstavnici opštinskih odbora DNS-a, SP-a i SNS-a u Prnjavoru potpisali su danas koalicioni sporazum sa SNSD-om o saradnji i podršci zajedničkom kandidatu za načelnika opštine Prnjavor Darku Tomašu na oktobarskim lokalnim izborima i raspodjeli vlasti u lokalnoj upravi.
Sporazum su potpisali predsjednici opštinskih odbora SNSD-a Darko Tomaš, DNS-a Srećko Aulić, SP-a Ranko Vukajlović i SNS-a Branko Šikanić.

Potpisivanju su prisustvovali i predsjednik SP-a Petar Đokić, član Predsjedništva DNS-a Dane Malešević i funkcioner SNSD-a Zlatan Klokić.

Klokić je zahvalio koalicionim partnerima na podršci koju su danas iskazali kandidatu SNSD-a za načelnika ove opštine.

“Veoma mi je drago što se koalicija, koja već 11 godina funkcioniše na republičkom nivou, prenosi i na lokalni nivo, što je garancija da će Prnjavor u narednom periodu biti ravnomjerno razvijan. Nećemo zapostavljati nijednu lokalnu zajednicu”, rekao je Klokić.
IMG_0007
Đokić je izrazio želju da opština Prnjavor napreduje, da se razvija, da život njenih građana bude još uspješniji i kvalitetniji, te da saradnja između lokalne vlasti i republičkih institucija bude što bolja i neposrednija.

“Uz snažnu podršku koju će Tomaš imati od institucija Republike Srpske, opština Prnjavor će imati najveću moguću korist”, kaže Đokić.

On je naveo da ima najava da su još neke političke stranke i ugledni pojedinci spremni da podrže Tomaša kao kandidata za načelnika, što jasno govori da su stanovnici Prnjavora već spremni da naprave hrabar korak i izborom Darka Tomaša za načelnika otvore novu stranicu u razvoju opštine.

Đokić je uvjeren da se u Prnjavoru u narednom periodu može postići mnogo više dobrih rezultata, u interesu građana.

Malešević smatra da će predstavnici Vlade Republike Srpske moći mnogo bolje sarađivati sa lokalnom vlašću u Prnjavoru kada na njenom čelu bude Tomaš.

“To će biti na dobrobit svih građana u ovoj opštini, bez podjela na regione i stranačku pripadnost. Svi će imati podjednaku pažnju”, zaključio je Malešević.

Tomaš je izrazio uvjerenje da SNSD sa koalicionim partnerima može uraditi mnogo dobrog za Prnjavor.

“Sve što smo radili u mandatnom periodu 2008-2012. godina istim kapacitetom možemo nastaviti i u periodu od 2016. do 2020. godine, a ono što je u protekle četiri godine stagniralo možemo popraviti”, naglasio je Tomaš.

Opštinski odbor SNSD-a večeras će u Prnjavoru održati konvenciju na kojoj će biti predstavljeni kandidati stranke za predstojeće lokalne izbore.

Iz Opštinskog odbora stranke najavljeno je da će konvenciji u Domu kulture, koja počinje u 19.00 časova, prisustvovati i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

srna

PODIJELI