Naslovna RS/BiH RS Pogledajte plan ovogodišnjih ulaganja u saobraćajnice u Srpskoj

Pogledajte plan ovogodišnjih ulaganja u saobraćajnice u Srpskoj

0
574
Više od 25 miliona maraka trebalo bi ove godine da bude utrošeno na 21 projekat, koji, između ostalog, podrazumijevaju sanaciju, izgradnju i modernizaciju niza putnih dionica u Srpskoj.

Potvrđeno je to za “Nezavisne” iz “Puteva Republike Srpske”, odakle navode da će realizacija ovog plana zavisiti od postupka javnih nabavki i građevinske sezone.

Sudeći po planu koji nam je dostavljen, najskuplji projekat odnosi se na rehabilitaciju magistralnog puta M-19, Drinjača – Milići – Vlasenica, za šta su planirana četiri miliona maraka.

Nešto manje, odnosno 3.940.000 KM, koštaće rehabilitacija magistralnog puta M-6, Ljubinje – Trebinje, u dužini od oko 59 kilometara.

Na trećem mjestu po visini predviđenog utroška našla se rekonstrukcija, odnosno rehabilitacija puta Lukavica – Pale, dionica Jasik – Triangla, u dužini od oko 3.900 metara, sa rekonstrukcijom mosta, a vrijednost investicije je 2.250.000 KM.

Po dva miliona planirana su za tri projekta, i to za rehabilitaciju dionice Tjentište – Brod na Drini, izgradnju nove trase magistralnog puta M-20, Gacko – Foča, poddionica Tjentište – Brod na Drini, te za rehabilitaciju magistralnog puta Brod na Drini – granica sa Crnom Gorom (Hum/Šćepan Polje).

Preostao je još samo jedan projekat čija se vrijednost piše sa sedam cifara i to izgradnja dva mosta i dijela saobraćajnice u dužini od oko 500 m, regionalnog puta kod Teslića, na dionici Šnjegotina – Klupe, u vrijednosti od milion maraka.

Preostali projekti vrijedni su između 300.000 i 816.000 KM. Tako će 300.000 KM koštati rekonstrukcija regionalnog puta Jezero – Šipovo, a 100.000 KM više biće utrošeno na rehabilitaciju dijela regionalnog puta u naselju Vrace, u dužini od oko 1,5 km.

Planirana je i rekonstrukcija Ulice Brodskog bataljona, odnosno obilaznice u Brodu, u iznosu od 440.000 KM, a planom je obuhvaćena i kružna raskrsnica na ukrštanju magistralnog puta, regionalnog puta i Teravačke ulice u Modriči, u iznosu od 461.000 KM.

Tačno četiri projekta koštaće po pola miliona maraka. U pitanju su izgradnja regionalnog puta Tedin Han – Križ (Zelenkovci – Vitkovići), u dužini od oko 7,8 km, kao i rehabilitacija magistralnih puteva Kozarska Dubica – Draksenić – Vrbaška.

Po pola miliona biće plaćena i rekonstrukcija spoja lokalnog puta Prijedor – Busnovi sa regionalnim putem Bronzani Majdan – granica RS/FBiH (Razboj), u mjestu Tromeđa, kao i rehabilitacija regionalnog puta Milići – Zeleni Jadar.

“Planirana je i izgradnja kružne raskrsnice u Prijedoru, na spoju magistralnog puta M-4 i Ulice 29. novembra, a vrijednost investicije je 712.000 KM, kao i izgradnja kružne raskrsnice u Prnjavoru na ukrštanju magistralnog puta M-16.1 i regionalnog puta R-474, u iznosu od 816.000 KM”, rekli su za “Nezavisne” iz “Puteva Republike Srpske”.

Za 2019. u planu je i rekonstrukcija i uklapanje dva mosta u Vrbanji u vrijednosti od 670.000 KM, kao i kružna raskrsnica na ukrštanju magistralnog puta M-16 i Nemanjine i Kozarske ulice u Laktašima, te rekonstrukcija dijela tog magistralnog puta, a vrijednost te investicije je 795.000 KM.

Preostala su još dva projekta, odnosno spoj magistralnih puteva M-20 i M-6 u Hercegovini, u dužini od 5,5 km, u iznosu od 800.000 KM, te izgradnja dva kružna toka u Brodu u iznosu od 700.000 KM

PODIJELI
Free WordPress Themes, Free Android Games