Pojeftinilo gorivo na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj

0
1121

Vlasnici benzinskih pumpi u Srpskoj snizili su cijenu goriva i do deset feninga po litru, a ukoliko vrijednost nafte na svjetskom tržištu ostane niska, moguće je i novo pojeftinjenje

Na prodajnim mjestima “Krajinapetrola” u Banjaluci cijena evrodizela snižena je sa 1,85 na 1,77 maraka, bezolovni benzin je pojeftinio za pet feninga na 1,81, dok je “super plus” ostao na 1,89 KM.

Gorivo je tradicionalno najjeftinije u Semberiji, a na benzinskoj stanici “Despotović” u Bijeljini litar evrodizela je jeftiniji za deset feninga i košta 1,59 maraka. Na ovoj benzinskoj stanici pojeftinio je i benzin i vozači litar plaćaju 1,79 KM.

Vozači koji se zaustave na benzinskoj stanici “Nešković” u Gradišci umjesto 1,72 za litar evrodizela sada treba da izdvoje 1,65 KM, dok je cijena benzina ostala nepromijenjena.

Naftaši kažu da su dodatna pojeftinjena moguća već ove sedmice ukoliko bude nastavljen trend pada vrijednosti nafte na svjetskom tržištu. Vrijednost “crnog zlata” bilježi višegodišnji minimum i kreće se oko 39 dolara za barel.(Glas Srpske)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here