Poledica na kolovozima

0
302

BANJALUKA – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH na putevima u nižim predjelima ima poledice, naročito preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima, kao i na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja gdje je mjestimično zasnježen kolovoz.

Na području Hercegovine dodatne poteškoće vozačima pričinjava povremeno jak vjetar, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se jednom trakom odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići (na samoj liniji razgraničenja), te na regionalnom pravcima Bistrica-Podgrab i Ukrina – Gornja Vijaka.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Lapišnica-Ljubogošta zbog radova u tunelu “Čeljigovići”, na pravcu Lamovita-Ivanjska i na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-entitetska granica (Ugar) zbog radova u tunelu “Ugar”,

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog pravca Banjaluka – Stari Majdan dva, te na regionalnom putu Ugljevička Obrijež – Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, raskrsnica “Numera”, kao i na dionici Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcima Kotor Varoš – Banjaluka – auto-put – granični prelaz Gradiška, granični prelaz Deleuša – Gacko – Nevesinje -entitetska granica Velagić i granični prelaz Vardište – entitetska granica Novo Goražde – entitetska granica Ustikolina-Gacko.

U FBiH zbog radova u tunelima Crnaja i Skela na pravcima Konjic-Jablanica i Jajce – Donji Vakuf tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a noću se obustavlja.

Usporen je saobraćaj i na pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

PODIJELI