Policajci iz Gradiške spasili ženu od utapanja

0
324

U momentima kada zbog niskih temperatura ne pomaže ni deblja jakna, u četiri sata nakon ponoći, trojica gradiških policajaca rizikujući vlastite živote uskočila su u hladnu rijeku Savu i od sigurne smrti spasila osamdesettrogodišnju sugrađanku.

Za ovaj podvig zaslužni su heroji u uniformi Miroslav Ristić, Bratislav Zagorac i Radiša Spasić, koji se, zanimljivo je, nedavno zaposlio u policiji.

Dok je većina Gradiščana spavala, na riječnoj obali nedaleko od mosta u Gradišci odvijala se prava drama i trka sa vremenom jer je svaki trenutak bio bitan.

Miroslav Ristić
Miroslav Ristić

Akcija je okončana uspješnim spasavanjem starice, koja se pod misterioznim okolnostima našla u vodi.

“Vraćajući se iz grada jedan čovjek je čuo glasove u Savi, ali starici nije mogao pomoći. Pozvao je Hitnu pomoć, a ljekari su odmah pozvali policiju”, otkriva izvor “Nezavisnih” detalje ove dramatične intervencije.

Bratislav Zagorac
Bratislav Zagorac

Policajci su ubrzo stigli na mjesto događaja te skočili u vodu, gdje su pronašli staricu koja je odjećom bila zakačena za granje i koja je u međuvremenu izgubila svijest.

“Od sigurne smrti dijelili su je trenuci. Policajci su je izvukli iz vode, a ubrzo je tu stigla i ekipa Hitne pomoći te su je odvezli na medicinsko zbrinjavanje”, pojašnjava izvor “Nezavisnih”.

Radiša Spasić
Radiša Spasić

Starica je kasnije došla svijesti, a naknadno će biti utvrđeno kako je završila u vodi. Zasad je zbog njenog stanja prerano da bude ispitana.

Iz Policijske uprave Gradiška danas su pohvalili postupak svojih kolega.

“Policijski službenici Miroslav Ristić, Bratislav Zagorac i Radiša Spasić, zaposleni u Policijskoj stanici Gradiška, brzim, efikasnim i humanim postupanjem spriječili su nastupanje težih posljedica po osamdesettrogodišnjakinju”, naveli su iz PU Gradiška.

Dodali su da je Policijskoj stanici Gradiška danas oko 4.10 prijavljeno da se u rijeci Savi utapa nepoznata žena.

“Postupajući po prijavi te brzom intervencijom, Ristić, Zagorac i Spasić su iz vode izvukli osamdesettrogodišnjakinju iz Gradiške, nakon čega je ona vozilom Službe hitne pomoći prevezena u Opštu bolnicu Gradiška”, kazali su iz Policijske uprave Gradiška.

Kako su dodali, na ovaj način još jednom je pokazano da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske spremni žrtvovati svoje živote kako bi spasili druge.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here