Policija kod sveštenika pronašla eksploziv i municiju

0
377

Policija je u okviru akcije kodnog naziva “Lotika”, usmjerene na razbijanje kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnim sredstvima, kao i vatrenim oružjem, uhapsila B.G., rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Bojanu Glišiću, svešteniku u eparhiji u Višegradu.

“B.G. je osumnjičen da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili ekpslozivnih sredstava iz člana 361/1 Krivičnog zakona Republike Srpske”, navela je Miljanovićeva.

Ona je dodala da su u okviru ove akcije izvršeni pretresi na tri lokacije – dvije u Rogatici i jednoj u Višegradu.

“Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, jedna mina rasprskavajućeg usmjerenog djelovanja /MRUD/, više komada municije različitog kalibra i više SIM kartica i mobilnih telefona”, naglasila je Miljanovićeva.

Prema njenim riječima, B.G. i dalje se nalazi na kriminalističkoj obradi, te će tokom dana biti sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo, Područna kancelarija Višegrad.

Opeartivnu akciju kodnog naziva “Lotika” realizovali su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske na području Rogatice i Višegrada, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo usmjerenu na razbijanje kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnim sredstvima, kao i vatrenim oružjem.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here