Britanska vojska izvinila se Zadranima

0
284

Dva dana nakon što je Slobodna Dalmacija pisala o divljem ponašanju pripadnika britanskih oružanih snaga na odmoru u Zadru, britanske oružane snage preko britanske ambasade u Zagrebu izvinila se građanima Zadra.

Politički savjetnik u Ambasadi Snježana Vukić prenijela je izjavu portparola britanskih oružanih snaga, u kojoj se on izvinjava građanima Zadra zbog neprijatnih ponašanja koje su prouzrokovali njihovi vojnici.

– Mi ne tolerišemo loše ponašanje i preduzimaće se mjere protiv svih koji se ne pridržavaju odgovarajućih standarda visokih standarda koje postavljaju britanske oružane snage.

Izvinjavamo se Zadrananima – rekao je portparol britanskih oružanih snaga, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ambasada je takođe predložila da se u novinarskim izvještajima koristi izraz “britanske oružane snage” umjesto vazduhoplovnih snaga.

– Inače, moram reći – u svakom slučaju i u svakom dijelu svijeta – Velika Britanija poštuje visoke standarde izvještavanja u medijima, što uključuje i provjeru podataka, što isključuje informacije i spekulacije – dodala je politička savjetnica u britanskoj ambasadi Snježana Vukić.

Јuče je pokrenuta je istraga o incidentima u Zadru u kojima su prošle nedjelje učestvovali britanski vojnici, kažu u ambasadi te zemlje u Zagrebu.

(RTS)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here