Policija Kosova ne zna za teroriste ubijene u Kumanovu

0
1119
Police with combat vehicles are seen in the area where a massive police action has been going on in northern Macedonian town of Kumanovo, on Saturday, May 9, 2015. Police clashed with an armed group in Kumanovo early Saturday authorities said. Macedonian state running agency MIA reported that four police officers were wounded in the shooting. (AP Photo/Radovan Vujovic)

Makedonske vlasti zvanično su potvrdile da je dvadesetak pripadnika terorističke grupe, koja je učestvovala u napadu u Kumanovu, sa Kosova i Metohije, a kosovska policija tvrdi da o tome nema zvaničnu informaciju.

Policija je saopštila da nema ni saznanja da je bilo ko sa te teritorije ilegalno prešao na područje Makedonije.

“Policija Kosova ponavlja da do incidenta u Kumanovu nema podataka o sumnjivim prelascima granice pojedinaca ili kriminalnih grupa”, navodi se u saopštenju prištinske policije.

Do incidenta u Kumanovu sve se odvijalo normalno, a onda je uočen povećani priliv stanovništva iz te opštine koja je pohrlila na Kosovo, navodi se u saopštenju, prenijela je prištinska Koha Ditore.

List prenosi i da su Džafer Zimberi i Mirsad Ndrecaj iz Đakovice navode kao poginuli i dodaje da u njihovim porodicama, međutim, kažu da o tome nisu obaviješteni.

Ne negiraju, međutim, da su njih dvojica bili dio naoružane grupe koja se sukobila sa makedonskim policijskim snagama u Kumanovu prošlog vikenda.

Prištinski advokat Naser Raufi koji brani uhapsenog Deme Sehua iz opstine Junik sa Kosova rekao je za Kohu da se uhapšeni optužuju između ostalog za krivicno djelo formiranje terorističke organizacije koji ima za cilj rušenje pravnog poretka Makedonije.

PODIJELI