Policija prodaje i FAP star 39 godina

0
575

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske uskoro će na prodaju ponuditi 34 vozila, a na dobošu će, između ostalih, biti i FAP proizveden 1980. godine.

Ova odluka Vlade RS, koja je MUP-u dala saglasnost za prodaju, već je stupila na snagu.

“Sva vozila su neispravna, dotrajala ili havarisana i njihovo dalje održavanje za MUP nije ekonomski  isplativo”, rečeno je za “Nezavisne” iz MUP-a RS, odakle su dodali da je u toku procedura procjene i utvrđivanja početnih cijena, nakon čega će licitacija biti objavljena.

Zanimljivo je da je najmlađe vozilo, od ovih kojih će se MUP RS rješavati, proizvedeno prije četiri godine.

Najviše vozila, njih 17, su folksvagen, a proizvedeni su od 1998. do 2015. godine.

“Predmet prodaje će biti i tri ford fokusa proizvedena 2007. godine”, kazali su iz MUP-a RS.

MUP RS će prodati i tri lada nive proizvedene 2005, 2010. i 2011. godine, kao i tri seata stara 13 godina.

“Predmet prodaje biće i pet nisana proizvedenih 2000. i 2001. godine”, naveli su iz MUP-a RS te dodali da će prodati i jedan pežo (2014. godište), FIAT (proizveden 2000.), kao i spomenuti FAP.

Podsjetimo, vozni park policije MUP-a RS je u proteklo vrijeme više puta obnavljan, a nove automobile dobili su i nedavno.

Naime, Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, krajem decembra je predao 20 novih automobila pripadnicima Policijske uprave Banjaluka s ciljem da brže i efikasnije intervenišu. Kako je tada objavljeno, ukupna vrijednost tih automobila je 775.000 KM.

“Nadamo se da će policija u Banjaluci biti prepoznatljiva po ovim vozilima i da će na vrijeme intervenisati u korist građana. Policija mora biti servis svih građana Srpske”, rekao je tada Lukač ispred zgrade MUP-a u Banjaluci, gdje je policajcima uručio ključeve novih škoda.

Ujedno, Lukač je tada najavio da će u narednom periodu nastaviti da radi na unapređenju voznog parka MUP-a.

PREDMET PRODAJE

  • 17 folksvagena
  • 5 nisana
  • 3 ford fokusa
  • 3 lada nive
  • 3 seata
  • 1 pežo
  • 1 FIAT
  • 1 FAP

(Nezavisne)

PODIJELI