Pop došao sa djecom da proda eksploziv

0
431

 

Rogatica – Sveštenik Bojan Glišić (38) iz Rogatice uhapšen je kada je prikrivenim istražiocima prodao eksploziv, a na mjesto primopredaje robe doveo je i svoju djecu, saznaje “Glas Srpske”.

Izvor blizak istrazi kazao je da su istražioci duže vrijeme pratili popa jer su sumnjali da  je dio kriminalne grupe koja švercuje naoružanje i eksploziv. Glišić je uhapšen u utorak uveče u policijskoj akciji “Lotika”.

– Tokom istrage je utvrđeno da je protojerej Glišić prodavao eksploziv i oružje uglavnom na području FBiH. Prikriveni istražioci su se s osumnjičenim dogovorili o isporuci eksploziva. Kada im je dovezao robu, stavljene su mu lisice na ruke – pojasnio je naš izvor.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koje je sprovelo akciju “Lotika”, saopšteno je da su tokom hapšenja osumnjičenog zaplijenjeni oružje i eksploziv.

– Pronađeno je oko dva kilograma različitog eksploziva, više  inicijalnih kapisli, mina rasprskavajućeg usmjerenog dejstva (MRUD), više desetina metaka različitog kalibra, kao i nekoliko SIM kartica i mobilnih telefona – pojasnila je portparolka MUP-a RS Mirna Miljanović.

Prema našim saznanjima, policija je tokom akcije “Lotika”, osim automobila sveštenika, pretresla i parohijski dom Srpske pravoslavne crkve na Borikama kod Rogatice, gdje je osumnjičeni službovao. Pretresena je i porodična kuća njegovih roditelja u Višegradu.

Direktor Policije Srpske Darko Ćulum potvrdio je da postoji sumnja da se uhapšeni sveštenik bavio krijumčarenjem minsko-eksplozivnih sredstava.

Služba

Sveštenik Bojan Glišić je u posljednje vrijeme službovao na Borikama kod Rogatice. Tu je došao iz Zenice i ima čin protojereja. Obje crkve u kojima je vršio službu pripadaju Mitropoliji dabrobosanskoj.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here