Poslije 65 godina braka umrli u 40 minuta razmaka

0
1275

Brazilski par Italvino i Diva Poš bili su u braku 65 godina.

A nakon toliko vremena provedenog zajedno ni smrt nije uspjela da ih razdvoji: preminuli su u razmaku od 40 minuta, ležeći jedno pored drugog na bolničkom krevetu, piše HuffPost.

89-godišnji Italvino se borio sa leukemijom od prošlog avgusta, a Diva je bila na hemoterapiji zbog tumora pronađenog u aprilu. Kad joj se stanje prošle nedjelje pogoršalo, pozvala je čitavu porodicu da joj dođe u posjetu.

“Osjećala je da je došlo njeno vrijeme i tražila da joj pozovu porodicu. Moj deda je takođe bio s njom u sobi. Vodili su privatni razgovor i nakon toga se činilo da su potpuno mirni”, rekao je unuk Rafael Maks.

Osoblje bolnice odlučilo je Italvina, koji je takođe bio u bolnici, da premjesti na krevet pored Dive i približili su ih kako bi mogli da se drže za ruke.

Italvino je preminuo prvi. “Nakon što je preminuo, moja je teta baki šapnula to u uho. U tom trenutku se i ona smirila. Kao da je on otvorio vrata i za njezin odlazak, kao da je dogovarao da budu zauvijek zajedno”, dodao je. Diva je preminula 40 minuta nakon toga.

Ljubavna priča Italvina i Dive počela je 1948. kad se par upoznao na plesu. Prema Rafaelovim tvrdnjama Italvino je znao da će oženiti Divu iste sekunde kad su se sreli: “Moj deda je uvijek govorio da su bili u braku jednu godinu duže jer je sve brojao od dana prvog susreta”.

Par je imao desetero djece i 14-oro unučadi. Članovi porodice rekli su da je njihov brak bio najromantičniji na svijetu. Nikad nisu proveli ni dana odvojeni, a Italvino je supruzi svako jutro spremao doručak i u vrtu uzgajao njeno omiljeno povrće: “Nikad nisam vidio ništa slično”, rekao je Rafael. /b92/

PODIJELI