Potpisan Aneks Memoranduma o saradnji između Fondacije ”Mozaik” i Opštine Prnjavor

0
232

U sali Skupštine opštine Prnjavor potpisan je Aneks Memoranduma o saradnji između Fondacije ”Mozaik” i opštine Prnjavor. Omladinska banka Prnjavor, koja djeluje pod okriljem Fondacije ”Mozaik”, podržala je dva projekta neformalnih grupa mladih sa područja naše opštine .

Radi se o projektima ”Prostor za sve, svi za prostor” i ”Igrom do zajedništva” a ukupna vrijednost ova dva projekta iznosi 5.780,00KM, od čega Opština snosi oko 1.800,00KM a ostatak troškova snose Omladinska banka i doprinosi zajednice.

Željko Pauković, direktor programa Omladinske banke Fondacije ”Mozaik” kaže da se kroz realizaciju ovih projekata mladima omogućava da budu konkretan faktor rješavanja ključnih problema.

„Drago mi je da smo danas u Prnjavoru potpisali ugovore za nova dva projekta koja je odobrila Omladinska banka Prnjavor u 2021. godini. U ovoj godini ukupno smo odobrili 8 projekata. Ovo je sastavni dio našeg četverogodišnjeg Memoranduma o saradnji sa Opštinom Prnjavor kao jednom od 51 partnerske opštine. Vjerujem da je realizacija ovih projekata izvrsna prilika za mlade ljude na lokalnom nivou, gdje mogu zajedno sa svojom Opštinom i Fondacijom Mozaik omogućiti razvoj preduzetništva i razvoj aktivizma mladih“, kaže Pauković.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš podsjetio je da je ova lokalna zajednica u 2019. godini potpisala četvorogodišnji Memorandum sa Fondacijom ”Mozaik”, i da su početkom ove godine u prvom krugu potpisani ugovori sa šest neformalnih grupa koje će implementirati projekte na području lokalne zajednice.

„Ovi projekti su veoma važni za razvoj naše lokalne zajednice. Finansijski ovo jesu mali projekti ali sigurno su od velikog značaja za ove mlade ljude koji aktivno idu ka cilju rješavanja problema, a i nama kao lokalnoj zajednici obzirom da rješavaju konkretne probleme“ , naglašava gospodin Tomaš.

Dobitnici sredstava za projekat ”Prostor za sve, svi za prostor” ističu da je cilj tog projekta da riješe problem u prostorijama Male Evrope, koje trenutno koriste sekcije SPKD „Prosvjeta“ Prnjavor. „Želim da se zahvalim Omladinskoj banci i Fondaciji mozaik, kao i Opštini Prnjavor, na čelu sa našim načelnikom gospodinom Darkom Tomaš koji nam iz godine u godinu daju prilike da svoje projekte sprovedemo u dijelo” kazala je predstavnica projekta Biljana Ivanović.

Ove godine je podržano ukupno 8 projekata ukupne vrijednosti 25.359,00 KM, od toga 7.196,00 KM od Opštine Prnjavor, a 6.117,00 KM od Fondacije Mozaik. Mladi iz neformalnih grupa su obezbjedili 12.046,00KM iz lokalne zajednice u vidu robe, novca ili usluga.

Opština Prnjavor

PODIJELI