Prnjavor: SO razmatrala izvještaje o radu javnih ustanova (FOTO)

0
262

Skupština opštine Prnjavor na 5. redovnoj sjednici razmatrala je niz izvještaja o radu javnih ustanova kao i nekoliko kadrovskih izmjena u sastavu skupštinskih komisija. Najviše diskusije privukla je Informacija o stanju i funkcionisanju stručne službe SO nakon primopredaje dužnosti odnosno promjene skupštinske većine.

Tokom rasprave o stanju u stručnoj službi SO nakon promjene vlasti, načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš je istakao da je moguć kompromis da se obezbijede radnici za stručnu službu Skupštine ukoliko nova većina prihvati da produži mandate njegovim saradnicima načelnicima odjeljenja. On kaže i da ne pamti da je ikada Skupština duže radila a da nije ništa konkretno uradila što je kako ističe posledica neznanja aktuelnog rukovodstva.

Tomaš tvrdi i da su pojedini dokumenti i materijali skupštine falsifikovani zbog čega je podnio i prijavu a na informativni razgovor u policiju odazvali su se on i predsjednik SO Prnjavor Mirko Bukvić.

Bukvić sumnja da se na ovaj način pokušalo spriječiti njegovo prisustvo na sjednici jer je informativni razgovor bio zakazan u 12.00 časova ali se on kaže odazvao ujutru u 8.00 i dao izjavu na navedene okolnosti. Istakao je da je u izjavi policiji naveo da nema nikakve veze sa falsifikovanjem bilo čega i pozvao da pravosudni organi urade svoj posao.

Odbornici većine prihvatili su izvještaje o radu Gimnazije, Centra srednjih škola “Ivo Andrić”, Centra za socijalni rad, Narodne biblioteke i Radio Prnjavora.

Izvještaji javnih ustanova dječijeg vrtića “Naša radost”, Centra za kulturu i Doma zdravlja nisu dobili podršku odbornika skupštinske većine.

Smijenjeni kadrovi SNSD-a i NDP-a obavijestili su skupštinu da su pokrenuli tužbe zbog kako su naveli nezakonitih smjena. U toku diskusije bivši funkcioneri su naglasili da bi ovi sporovi mogli koštati građane opštine Prnjavor čak i do 100.000 KM.

Radulović je istakao da je za njega ovo velika odgovornost zbog svih onih građana koji su mu dali povjerenje na izborima.

Na sjednici je donesena i odluka o dodjeli na korištenje prostorija u Centru za kulturu za potrebe Omladinskog centra.

Sa dnevnog reda je od strane predlagača povučena tačka o osnivanju anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i odgovornosti lica za nastalu štetu prouzrokovanu presudom Vrhovnog suda RS i blokade računa opštine.

Predsjednik Skupštine je naveo da je ova tačka povučena zbog obimnog dnevnog reda od 43 tačke i naći će se ponovo na dnevnom redu neke od narednih sjednica.

Odbornici su inače na ovoj sjednici došli do 18. tačke a nastavak skupštine je zakazan za srijedu 23. jun od 9 sati i 30 minuta.

TVK3

TV K3

PODIJELI