Prnjavor: Potpisan aneks ugovora o Poveliču

0
737

U Štivoru je danas potpisan aneks ugovora o izgradnji izvorišta Povelič između JP “Vodovod” Prnjavor, opštine Prnjavor i članova Odbora za izgradnju Poveliča.

“Ovim aneksom omogućeno je da svi građani koji nisu do sada potpisali ugovor to mogu učiniti do kraja šestog mejseca ove godine po cijeni od 1.250 KM”- kazao je nakon potpisivanja sporazuma, načelnik opštine Prnjavor, dr Siniša Gatarić.

“Tu smo načeli i bitne stvari koje se tiču statusa sredstava koja su građani uložili i mogućnost da se ta sredstav uključe u mogućnost kontrole građana u samom projektu,  za što će biti formirana komisija”- kazao je Gatarić.

Načelnik je istakao i da je sam projekat Povelič u izvornom smislu završen, jer je preko 1.500 priključaka postavljeno, a treba završiti još oko 300 priključaka.

“Bitno je istaći da će i stanovnici gradskog jezgra dobiti pitku vodu do Preobraženja Gospodnjeg, a mi sve činimo da se to i ostvari. U toku je izrada strategije vodosnabdijevanja čitave opštine Prnjavor, čime će biti obuhvaćena sva naselja, a upravo je opredjeljenje ove opštineske vlasti da cijela opština dobije pitku vodu” poručio je Gatarić.

Zadovoljstvo potpisanim sporazumom izrazio je i predsjednik Odbora za izgadnju izvorišta Povelič, Nebojša Todić.

“Bitno je da se projekat završava ove godine i da se može potpisati ugovor po cijeni od 1.250 KM do šestog mjeseca, a poslije toga će cijena biti 2.000 KM i neće se više mijenjati” naglasio je Todić.

Predstavnik prnjavorskog Vodovoda, Branislav Đurić, pozvao je sve zainteresovane građane da iskoriste priliku i da pristupe potpisivanju ungovora o priključku po povoljnijoj cijeni do kraja šestog mjeseca.

“Što se tiče Vodovoda, planiramo završenje radova u predviđenim rokovima, a ovim putem pozvao bi domaćinstva koja nisu izmirili svoje obaveze sa aspekta priključka na vodovodnu mrežu, da to što prije urade, kako dugovanja ne bi negativno uticala na sam tok obavljanja radova” poručio je Đurić. /prnjavorlive.info/.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here