Potpisani ugovori o stipendiranju 238 učenika i studenata

0
761

U Prnjavoru je danas upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija za 235 učenika i studenata sa područja opštine Prnjavor i tri sa Кosova i Metohije za šta je opština Prnjavor u budžetu predvidjela 300.000, 00 КM.

Ugovori su potpisani sa 53 učenika, 156 redovnih studenata, 26 studenata iz reda boračke populacije i 3 studenta sa Кosova i Metohije.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš je napomenuo da se stipendije dodjeljuju studentima druge i viših godina na javnim visokoškolskim ustanovama sa prosjekom ocjena iznad 7, djeci ratnih vojnih invalida od prve do šeste kategorije i djeci iz porodica poginulih boraca.

„Isplaćujemo 10 jednakih stipendija po 100, 00 КM za redovne studente, 70, 00 КM za učenike i 150, 00 КM za studente iz reda boračke populacije. Sve što ovi mladi ljudi ulože u svoje znanje i obrazovanje je zalog za njihovu, ali i budućnost lokalne zajednice, zbog čega svake godine imaju i podršku opštine “ , rekao je Tomaš.

On je istakao da će naredne godine biti pronađeni i novi vidovi podrške svima koji vrijedno rade i uče.

„Mi smo prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja dodjeljuje i studentske nagrade, što se pokazalo kao jedan od uspješnih projekata u poslednje tri godine“ , naglasio je Tomaš.

Opština Prnjavor za studentske nagrade izdvaja 15.000, 00 КM.

Milan Simeunčević student 4. godine Filozofskog fakulteta u Banjaluci kaže da ovaj vid podrške lokalne zajednice svakom studentu dobro dođe.

„Svaka marka nam znači mnogo, a ovakav vid pomoći nam pomaže da prebrodimo studentske dane u kojima se borimo da steknemo nova znanja za bolje sutra“ , rekao je Simenučević.

Otac četvoro djece Milutin Rosić, koji je i ratni vojni invalid, danas je potpisao ugovor za stipendiranje jednog studenta i dva srednjoškolca iz svoje kuće.

„Zahvaljujem opštini koja nam pomaže i na ovaj način, što učenicima daje podstrek za postizanje još boljih rezultata“ , kazao je Rosić.

SRNA

PODIJELI