ZA KUĆU SEDMOČLANE PORODICE 9.000 KM Svetosavskom zabavom ispunili zajednički cilj

0
915

Kolo srpskih sestara iz Prnjavora je na tradicionalnoj Svetosavskoj zabavi prikupilo 9.000 KM za izgradnju kuće sedmočlane porodice Dragana Vasića iz Čorli.
Na zabavi je od prodaje krofni prikupljeno 3.670 KM, a ranijim donacijama 3.350 KM, dok je opština Prnjavoj uplatila 2.000 KM, rečeno je u Kolu srpskih sredstava.

Potpredsjednik Kola srpskih sestara Gospa Popadić navela je da su Svetosavskom zabavom ispunili zajednički cilj, a to je da se pomogne ljudima kojima je to najpotrebnije.

Načelnik opštine Prnjavor Tomaš zahvalio je članicama Kola srpskih sestara za humanost, istrajnost i upornost, te istakao da je pomoć uvijek odlazila tamo gdje je bila najpotrebnija, pa će tako biti i ovaj put.

Krofne za zabavu donirala je pekara “Cvijeta”, dok će nekoliko preduzeća i pojedinaca donirati pločice, bojler, sanitariju, stolariju, građevinski materijal, a dio malterisanja kuće biće urađen besplatno.

Dukat u krofni, dar Ivice Vukojevića, pronašao je Radovan Sičanović. Na ovogodišnjoj zabavi učestvovali su Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” i Gradsko kulturno-umjetničko društvo “Pronija”.

srna

PODIJELI