POTPISANI UGOVORI O SUBVENCIJI BORAVKA DJECE U PRIVATNIM PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA SA 218 RODITELjA

0
238

Gradonačelnik Darko Tomaš koji je prisustvovao potpisivanju ugovora u Centru za kulturu rekao je da su se stvorile pretpostavke da po prvi put u gradskom budžetu budu planirana sredstva za ovu namjenu i zahvalio odbornicima koji su podržali odluku.

On je istakao da su danas potpisani ugovori sa 218 roditelja za 255 djece.

„Prema našim podacima u privatnim predškolskim ustanovama je 307 djece zbog čega pozivamo i ostale roditelje koji se nisu prijavili da to učine kod Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i društvene djelatnosti, sa njima ćemo kao i sa onima koji danas nisu mogli doći naknadno potpisati ugovore“ , rekao je Tomaš.

On je napomenuo da će grad za desetak dana kada budu potpisani svi ugovori uplatiti tranšu za prva tri mjeseca, a nakon toga će se u kontinuitetu svaki mjesec isplaćivati subvencije za preostalih devet mjeseci.

Među roditeljima koji su danas potpisali ugovor bila je i Danijela Kuzmanović koja kaže da je svaka podrška dobra imajući u vidu inflaciju i stalno povećanje cijena. Ona kaže da je 50 KM mjesečne uštede prihvatljiv iznos.

Istog mišljenja je i Mladena Petrović, majka dvoje djece.

„ Još jedan lijep gest naše gradske uprave koja iz godine u godinu misli i na roditelje. Boravak u vrtiću sada plaćamo 220 KM, ali s obzirom da će od maja i drugo dijete poći u vrtić to će na 440 KM već biti 100 KM uštede mjesečno za naš kućni budžet“ , izjavila je Petrović novinarima.

Mladenko Marković, otac dvoje djece od kojih je jedno u vrtiću, kaže da ima pozitivno mišljenje o odluci grada o subvenciji, ali da bi taj iznos koji je sada 50 KM trebao biti znatno viši, odnosno da bi se cijena boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama trebala izjednačiti sa cijenom u državnim.

„Roditelj koji radi za minimalac za dvoje djece treba izdvojiti pola plate samo za vrtić. Trebalo bi povećati ovu podršku kako bi se djeca više rađala“ , mišljenja je Marković.

Na području Prnjavora rade tri privatne predškolske ustanove.

Foto: A.Atić

PODIJELI