PRNJAVOR: UPRILIČEN PRIJEM ZA DOBITNIKE SVETOSAVSKE NAGRADE

0
151

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš i predsjednik Skupštine grada Željko Simić upriličili su danas prijem za prosvjetne radnike iz Prnjavora, dobitnike Svetosavske nagrade za 2023. i 2024. godinu.

Svetosavsku nagradu sa područja Prnjavora 2023. godine dobile su Brankica Radonjić, školski bibliotekar u Osnovnoj školi /OŠ/ „Branko Ćopić“, Borka Pavlović, nastavnik osnova informatike u OŠ „Branko Ćopić“ i Žana Butulija, nastavnik razredne nastave u OŠ“Georgi Stojkov Rakovski“ Banja Luka.

Ove godine za svoj rad Svetosavsku nagradu dobili su Petar Babić, nastavnik tehničkog obrazovanja i osnova informatike u OŠ „Nikola Tesla“, Jelena Radivojević Stupar, psiholog u OŠ „Branko Ćopić“, Ilija Golić, nastavnik bravar-specijalista i instalater-specijalista u Centru srednjih škola /CSŠ/ „Ivo Andrić“, Tatjana Milijević, profesor jugoslovenske književnosti i srpskohrvatskog jezika u CSŠ „Ivo Andrić“ i Tanja Ančić Milijašević, magistar književnih nauka, profesor u Gimnaziji.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš podsjetio je u izjavi novinarima na veliki uspjeh prosvjetnih radnika ostvaren ove godine jer se čak troje Prnjavorčana našlo među 14 nagrađenih prosvjetnih radnika u srednjem obrazovanju u cijeloj Republici Srpskoj, dok je među 24 nagrađena u osnovnom obrazovanju dvoje iz Prnjavora.

„Sve to dovoljno govori o uspjehu prosvjetnih radnika, kvalitetu rada i znanju koje prenose našim mladim naraštajima, dobrom stanju u osnovnom i srednjem obrazovanju u našoj lokalnoj zajednici“ , rekao je Tomaš novinarima.

On je čestitao svim dobitnicima ove prestižne prosvjetne nagrade uz želju da i dalje budu najbolji kako u nastavnom procesu tako i u vannastavnim aktivnostima koje se odnose na vaspitanje i obrazovanje djece.

Tomaš je naglasio da se lokalna zajednica raduje njihovom uspjehu i da će biti podrška za sve dobre ideje i projekte.

Među prošlogodišnjim dobitnicima Svetosavske nagrade za prosvjetni rad bila je i Brankica Radonjić, profesor srpske književnosti i školski bibliotekar.

„Ova nagrada je kruna u profesiji svakog prosvjetnog radnika jer smo svi na putu svetosavlja tako što s jedne strane njegujemo prosvjetu i brinemo o djeci u smislu struke i predmeta, ali smo uz njih i kao drugi roditelji, osobe koje prate odrastanje i razvoj te djece“ , kaže Radonjićeva.

Ona je napomenula da nije lako ispuniti sve potrebne kriterijume za dobijanje nagrade, ali da raduje podatak da se svake godine poveća broj Prnjavorčana koji su među nagrađenima.

Ilija Golić, nastavnik praktične nastave u CSŠ „Ivo Andrić“ rekao je u izjavi novinarima da je velika čast dobiti ovakvo priznanje Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

„Svetosavska nagrada su „sabrana djela“ mog dugogodišnjeg rada u prosvjeti i učestvovanja na takmičenjima. U proteklih pet godina smo osvojili 12 nagrada, najbolji mentor, najbolji eksponat na ‘Inostu mladih’, na međunarodnim takmičenjima, Moskovskom, Novosadskom, Skopskom, Banjalučkom sajmu. Sa svih takmičenja smo donosili samo zlatne medalje“ , istakao je Golić.

On je dodao da mu veliku motivaciju za učešće na raznim takmičenjima daju sami učenici koji su puni elana i želje za sticanjem novih znanja, ali i cijeli kolektiv jer u izradi eksponata pomažu i druge kolege koje predaju stručne predmete.

Petar Babić, nastavnik u OŠ „Nikola Tesla“ u Prnjavoru, kaže da je veliko priznanje sama činjenica da se ‘vaše ime našlo među nagrađenima’.

On je zahvalio gradonačelniku Tomašu na prijemu i dosadašnjoj podršci prosvjetnim radnicima, kolektivu kao i učenicima koji su pokazali veliku zainteresovanost.

„ Na ‘Inostu’ smo unazad nekoliko godina u samom vrhu, zajedno usvajamo i primjenjujemo nove tehnologije kao što su solarna energija i robotika“ , rekao je Babić.

Foto. A.Atić

PODIJELI