POVOLJNI USLOVI ZA VOŽNJU

0
481
AMSRS

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH ovog jutra povoljni su uslovi za vožnju, a na putevima na kojima se izvode radovi privremena signalizacija reguliše saobraćaj.

U toku su radovi na magistralnom putu LJubinje – Trebinje, u mjestu Tulje, a saobraćaj je obistavljen od 8.00 do 14.00 časova i preusmjeren na putni pravac Stolac – Do – Berkovići – Krivača – Bileća – Trebinje.

Na magistralnom putu u Vlasenici izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja za vrijeme izgradnje poslovnog objekta, pa vozačima iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skeću pažnju da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremenu signalizaciju.

U toku su radovi na sistemu javne rasvjete u gradu Prijedoru na magistralnim i regionalnim putevima na tom području.

Zbog izgradnje vodovodne mreže, na području Prijedora režim saobraćaja biće izmijenjen na regionalnom putu Lamovita – Stari Majdan.

Na regionalnom putu Crna Rijeka – Bjelajce saobraćaj je obustavljen u vremenu od 8.00 do 16.00 časova.

Van vremena obustave, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na dionici Banjaluka – Stari Majdan biće izmijenjen režim odvijanju saobraćaja zbog radova na vodovodnoj i mreži za prikupljanje otpadnih voda.

U Brodu je izmjenjen režim odvijanja saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice na magistralnom putu koji se spaja sa ulicom Brodskog bataljona.

Na relaciji međuentitetska linija Lapišnica – međuentitetska linija Novo Goražde kretaće se prevoz vangabaritnog tereta, pa vozače iz AMS mole da opreznije voze i da poštuju uputstva lica iz pratnje.

Vangabaritni teret od danas će se kretati i na relaciji granični prelaz Brod – međuentitetska linija Karuše, a od sutra na relaciji međuentitetska linija Karuše – granični prelaz Brod.

Na relacijama puteva međuentitetska linija Stanić Rijeka – Šamac, međuentitetska linija Banj Brdo – Bijeljina – Rača i međuentitetska linija Stanić Rijeka – međuentitetska linija Karuše kretaće se vanredni prevoz i vozačima je upućena molba za oprezniju vožnju i da poštuju uputstva lica iz pratnje.

Zbog radova na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarac, na lokalitetu Kalate, saobraćaj se odvija dvosmjerno, usporeno, obilaznicom koja se nalazi uz magistralni put i regulisan je privremenom signalizacijom.

U toku je izgradnja male hidroelektrane, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš – Obodnik.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš – Kneževo, u mjestu Živinice, pa su radnim danima u vremenu od 7.00 do 17.00 časova povremene obustave saobraćaja u trajanju maksimalno pet minuta.

Na regionalnom putu Ukrina – Klupe, u mjestu Šnjegotina u toku su radovi na putu i drugom mostu, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog izgradnje raskrsnice na dionici magistralnog puta Gornja Vijaka jedan – Derventa i dionici regionalnog puta Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog radova na magistralnom putu Drinjača – Milići – Vlasenica izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Čatrnja – Gradiška, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka dva – Srpske Toplice, za vrijeme izgradnje mosta preko rijeke Vrbas, promijenjen je režim saobraćaja i regulisan privremenom signalizacijom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo – Gradačac, u mjestu Turić Prosjek povremene SU obustave saobraćaja u vremenu od 8.05 do 15.05 časova.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod – Odžak u mjestu Klakar Donji u vremenu od 8.15 do 15.05 časova povremene su obustave saobraćaje, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa – Podnovlje, na deminerskom radilištu “Gornji Božinci” u vremenu od 8.15 do 15.05 časova povremene su obustave saobraćaje, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik – Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, dok se i na regionalnom putu Priboj – Lopare, u mjestu Priboj, preko mosta na Labuđanskoj rijeci, saobraćaj zbog oštećenja mosta, odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog radova na raskrsnici na spoju auto-puta Banjaluka – Doboj i magistralnog puta Johovac – Rudanka izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja tom magistralnom putu, kao i na dionici Modriča jedan – Vukosavlje /Jakeš/ – Podnovlje – Šešlije – Johovac -Rudanka – Doboj – granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/.

U toku je izgradnja male hidroelektrane “Krupac” na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac – granica Republike Srpske /Bogatići/, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

U toku su i radovi na dionici regionalnog puta Šekovići – Caparde i saobraćaj se odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na regionalnom putu Površnice – Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare – Priboj – Banj Brdo.Jajce – Donji Vakuf.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog klizišta, odvija jednom trakom naizmjenično.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod “NIS petrol” pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna – Brezici, na području opštine Novi Grad, saobraćaj se odvija jednom trakom.

Na području FBiH saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu “Ormanica” na magistralnom putu Srebrenik – Orašje i u tunelu “Vinac” na magistralnom putu

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica – Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama Srebrenik – Šićki Brod preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik, Olovo – Semizovac preko rijeke LJubine, na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša kod Zenice.

Na ovim lokacijama saobraćaj se odvija usporeno.

Na magistralnom putu Zenica – Nemila kroz tunel “Vranduk” od 5.00 do 21.00 čas saobraćaj se odvija nesmetano.

Od 21.00 do pola sata poslije ponoći vozila se propuštaju naizmjenično, a do 5.00 časova saobraćaj je kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila teža od 7,5 tona alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR test akreditovane laboratorije iz BiH star maksimalno 48 časova.

Za vrijeme važenja ove mjere, ulazak u Crnu Goru nije moguć preko graničnih prelaza Hum i Metaljka.

Zbog radova u Crnoj Gori obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša – Vraćenovići. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na druge granične prelaze.

Državljani BiH koji ulaze u Republiku Srpsku, odnosno BiH, više ne podliježu mjeri izolacije u kućnoj sredini, niti su obavezni da imaju negativan PCR test.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Odluka se odnosi samo na građane te tri države, dok državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući ukoliko imaju opravdane razloge i negativan test na virus Kovid-19, ne stariji od 72 časa.

Ulazak u BiH je dozvoljen i za supružnike i maloljetnu djecu državljana BiH.

Srbija je otvorila svoje granične prelaze za putnički i robni saobraćaj bez neophodnog testa na virus korona i dozvole komisije.

/Srna/

PODIJELI