POVOLJNI USLOVI ZA VOŽNJU

0
619

Na putevima u Republici Srpskoj povoljni su uslovi za vožnju, na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz, dok na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u centralnim područjima Federacije BiH magla mjestimično smanjuje vidljivost.

Kraći zastoji mogući su na dionicama gdje su radovi u toku, gdje saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija, navode iz Auto-moto saveza /AMS/ Repubolike Srpske i vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Počeli su radovi na uklanjanju naplatnih kućica na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor i na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, izmijenjen je režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini.

Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se još odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu, na dionici regionalnog puta Kula-granica Republike Srpske/Federacije BiH Vraca jedan, izmijenjen je režim saobraćaja na ukrštanju ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i vojvode Radomira Putnika.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice Ilićka, na dijelu magistralnog puta, na spoju ulica Bijeljinska i Ilićka jedan izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja u gradskom području Brčkog.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske /Trnovica dva/-Trebinje zbog radova na izgradnji vodovoda za naselje Dražesne Gore.

Saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom, navodi se u saopštenju.

Saobraćaj se zbog klizišta odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, na lokalitetu Srpskih Toplica.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog radova na deminiranju obale rijeke Save, u mjestu Prud, u Federaciji BiH, povremeno će u vremenu od 8.00 do 16.00 časova biti obustavljan saobraćaj na regionalnom putu Šamac-Prud, na mostu u Ulici kralja Aleksandra Karađorđevića, opština Šamac.

Predviđeno je da obustave saobraćaja traju 30, a propuštanje saobraćaja 15 minuta.

Zbog deminerskih radova u vremenu od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj će privremeno biti obustavljan na lokalnom putu u mjestu Sjenina Rijeka-Lukavica Rijeka, na području Doboja.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Zbog klizišta jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do.

Saobraćaj se odvija jednosmjerno preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizinim.

Na regionalnom putu Teslić dva-granica Republike Srpske/FBiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na dionici lokalnog puta Doboj-Manastir Petrovo, na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

AMS Republike Srpske i auto-moto društva organizovaće sutra i u nedjelju, 22. jula, tradicinalnu, saobraćajno-preventivnu manifestaciju pod nazivom Auto-reli “Kozara-Sutjeska” 2018.

Na auto-putu Sarajevo sjever-Tarčin zbog radova izmijenjen je režim saobraćaja na lokalitetima tunel Igman, Ban Brdo i vijadukt Bojnik.

Na magistralnom putu Olovo-Kladanj /Karaula/, zbog radova, saobraća se usporeno naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima u BiH ovog jutra ne čeka se duže od 30 minuta.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here