Poziv građanima da vaučere iskoriste u banjama Srpske

0
369

U Banjaluci je danas predstavljen sajt Grupacije banja Republike Srpske, iz koje su pozvali građane da iskoriste vaučere koje dodjeljuje Vlada Srpske i godišnji odmor provedu u nekoj od domaćih banja i uživaju u bogatoj ponudi.

Predsjednik Grupacije Aleksandar Radošević rekao je da su sve banje u Republici Srpskoj imale odličan početak sezone, ali da je epidemija virusa korona pogodila ovaj privredni sektor.

– S tim u vezi, krenuli smo u proaktivnu kampanju oglašavanja banja na teritoriji Srpske i BiH i aktivno smo se uključili u kampanju, odnosno projekat Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske za korištenje turističkih vaučera u nekoj od banja – rekao je Radošević novinarima u Banjaluci.

Radošević je naveo da je prošle sedmice kreiran sajt “Banje Srpske” na kojem građani mogu da pronađu sve informacije u vezi sa ovim turističkim destinacijama, dok će u digitalnim medijima biti rađena oglasna kampanja za korištenje vaučera.

– U projekat vaučera Republike Srpske su se uključiile banje “Vilina vlas” u Višegradu, Banja Vrućica kod Teslića, Terme Laktaši, Banja “Kulaši” u Prnjavoru i Banja “Dvorovi” kod Bijeljine. Ko ne želi da iskoristi vaučere, može da dođe i u ostale dvije banje – Banju “Slatina” u opštini Laktaši i Banju “Mlječanica” u Kozarskoj Dubici – rekao je Radošević.

Radošević, koji je i izvršni direktor za operacije, marketing i prodaju u Zdravstveno-turističkom centru /ZTC/ “Banja Vrućica”, rekao je da je ovaj centar u prošloj godini imao 240.000 noćenja, te fantastičan početak ove sezone sa sva tri vansezonska mjeseca sa više od 20.000 noćenja, odnosno 70 odsto kapaciteta, a da trenutno posluju sa 20 odsto kapaciteta.

– Počeli smo da radimo prije mjesec dana i zapošljavamo 400 radika. Odlučili smo se na poslovnu politiku da svim radnicima kojima su istekli ugovori u martu produžimo ugovore. Nismo otpuštali radnike, imamo i velike fiksne troškove. U maju smo imali pad od 90 odsto, u junu će to biti oko 80 odsto. Nadamo se poboljšanju situacije u julu i avgustu, odnosno da dostignemo procenat od 50 odsto popunjenosti kapaciteta, koliko je neophodno za normalno poslovanje – naglasio je Radošević.

Direktor Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić rekao je da je ova grupacija u okviru Komore bila veoma aktivna, dodavši da je današnja prezentacija samo iskorak u tom pravcu.

– Grupacija planira još niz aktivnosti, a to je nastup na tržištu Hrvatske i Slovenije. U ovim zemljama su organizovani već dogovoreni nastupi kako bi privukli tamošnje turiste da dođu u banje Srpske – rekao je Ćorić.

Prema njegovim riječima, današnja prezentagcija doprinijeće da se bolje iskoriste turistički vaučeri, za koje postoji veliko interesovanje, te izrazio nadu da će ih građani iskoristiti za boravak u nekoj od banja u Republici Srpskoj.

/Srna/

PODIJELI