Predložen pritvor za bivšeg ministra Nenada Suzića

0
558
Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je mjeru za određivanje pritvora bivšem ministru prosvjete u Vladi Republike Srpske Nenadu Suziću koji je priveden i potom predat tužilaštvu zbog sumnje da je seksualno zlostavljao maloljetnu djevojčicu iz Banjaluke.

Kako je saopšteno iz Okružnog javnog tužilaštva osumnjičenom je preložen pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina iz člana 172. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Iz tužilaštva je navedeno i da je riječ o trinaestogodišnjoj djevojčici.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na  svjedoke, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti”, navode iz Okružnog javnog tužilaštva.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banjaluci.

U javnost su isplivali detalji o zlostavljanju djevojčice iz Banjaluke koja je drugaricama ispričala da ju je po tijelu pipkao 69-godišnji Nenad Suzić, one su to ubrzo ispričale nastavnicima, a slučaj su, policiji prijavili roditelji. Odmah nakon prijave policija je privela Suzića.

Prema saznanjima ATV-a, Suzić je osumnjičen da je duži period dodirivao djevojčicu po raznim dijelovima tijela i govorio joj da to ne smije pričati nikome, jer će to ostati njihova tajna. Policija, kako ATV saznaje, ne dovodi u pitanje istinitost djevojčicinog iskaza, te je odmah postupljeno po prijavi.

Osumnjičeni, koji je redovni profesor na Univerzitetu u Banjaluci, juče je predat banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu, odakle je saopšteno da je policija protiv njega dostavila izvještaj, koji ga tereti za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina. Spominje se da djevojčica, navodno, ima 13 godina.

atv

PODIJELI