Predstavljanje monografije i koncert ansambla

0
413

U Centru za kulturu Prnjavor u četvrtak (28.12.) sa početkom u 19 časova biće predstavljena monografija „Vjerski objekti nacionalnih manjina u RS“, te će se održati koncert “Ansambla Zdravka Ćosića”.

Autori knjige “Vjerski objekti nacionalnih manjina u Republici Srpskoj” su Ljubiša Preradović, Milijana Okilj, Miroslav Malinović i Gordana Preradović. Monografija se bavi sakralnim objektima nacionalnih manjina na području Srpske, kao najznačajnijim materijalnim tragovima njihovog boravka na ovom prostoru. Monografija je višejezična, pisana na srpskom, ćiriličnim pismom, te na engleskom jeziku, a pojedina poglavlja pisana su i na jezicima nacionalnih manjina. Ona je do sada predstavljena u većini gradova i opština Srpske u kojima postoje ovakvi objekti.

Povodom predstavljanja ove monografije biće održan i koncert “Ansambla Zdravka Ćosića”. Ćosić je dirigent Gradskog orkestra iz Banjaluke, te osnivač Gradskog tamburaškog orkestra. Ansambl Zdravka Ćosića okuplja zaljubljenike u muziku, ljude različitih profesija, a na repertoaru ansambla je sve, kako vole reći „od Baha do sevdaha“.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here