PREDSTAVLJENO NOVO VOZILO PRNJAVORSKIH VATROGASACA /FOTO/

0
683

Na gradskom trgu u Prnjavoru danas je predstavljeno novo vozilo koje je Vatrogasni savez Republike Srpske nabavio za potrebe Teritorijalne vatrogasne jedinice u Prnjavoru, vrijednosti oko 300.000 KM.

Sekretar Vatrogasnog saveza Republike Srpske Slobodan Jotić rekao je da je donacija uručena u skladu sa planom opremanja Vatrogasnih jedinica i uz saglasnost Vlade Republike Srpske.

“Prepoznali smo potrebu Prnjavora za jednim ovakvim vozilom, čime je tehnički zaokruženo opremanje ove vatrogasne službe, a skorim stavljanjem u funkciju novog Vatrogasnog doma stvoriće se uslovi i za pravilan smještaj i čuvanje novih vozila”, naveo je Jotić.

Zamjenik starješine Teritorijalne vatrogasne jedinice u Prnjavoru Dragan Miladinović precizirao je da novo vozilo predstavlja savremeno protivpožarno sredstvo, čiji je kapacitet rezervoara za vodu 5.000 litara, a pumpa srednjeg pritiska do 10 bara.

“Vozilo ispunjava kriterijume pitke vode, što znači da u vanrednim slučajevima može snabdijevati građanstvo vodom za piće. Takođe, može učestvovati samostalno u gašenju požara ili kao dopunska auto-cisterna”, pojasnio je Miladinović.

Predstavljanju novog vatrogasnog vozila prisustvovao je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je istakao da se u posljednje četiri godine intenzivno radilo na nabavci opreme za hitne jedinice na području opštine.

“Teritorijalna vatrogasna jedinica je dobila tri nova vozila, ukupne vrijednosti više od 800.000 KM. Učinili smo sve da se vatrogasci tehnički opreme kako bi u slučaju potrebe mogli adekvatno odgovoriti”, rekao je Tomaš.

Teritorijalna vatrogasna jedinica u Prnjavoru sada ima ukupno 10 vozila za intervencije.

/Srna/

PODIJELI